Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «ανάμνηση» της Εθνικής, η διόρθωση της Titan και το double score της SoftWeb

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ανάμνηση
Σταθερά κάτω της τιμής του πρόσφατου placement (7,55 ευρώ) παραμένει η μετοχή της Εθνικής, η οποία δυσκολεύεται αισθητά να βρει έναν θετικό βηματισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες 12 συνεδριάσεις, σε μόλις τέσσερις κατάφερε να γλιτώσεις τις απώλειες, οι οποίες έχουν καταστήσει… μακρινή ανάμνηση τα 8 ευρώ (αγνοούνται από 27/8)

Διόρθωση
Στο 8,5% ανέρχεται η διόρθωση της μετοχής της Titan Cement, μετά την πρόσφατη αναρρίχηση στα ιστορικά υψηλά των 35,8 ευρώ. Η αναδίπλωση θεωρείται άκρως εύλογη και θεμιτή, δεδομένου του εύρους του φετινού ράλι, το οποίο εξακολουθεί να ξεπερνά το +50%. Στα 2,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία της εισηγμένης, η οποία δεν κρύβει τη φιλοδοξία ένταξης στον MSCI Standard Greece.

Δημόσια Πρόταση
Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για το deal μεταξύ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Masdar για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της Τέρνα Ενεργειακή. Η αγορά περιμένει κυρίως τη δημόσια πρόταση των Αράβων προς τους μετόχους μειοψηφίας (20 ευρώ/μετοχή), η οποία αναμένεται να τονώσει τη ρευστότητα της επενδυτικής κοινότητας. Προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2025 τοποθετείται χρονικά η σχετική εξέλιξη.

Άλμα
Ράλι σχεδόν 100% εξακολουθεί να καταγράφει η μετοχή της Softweb στην ΕΝ.Α., έχοντας σχεδόν διπλασιάσει την αξία της μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο Χ.Α. (εισήχθη τον Ιούλιο του 2024). Αυτήν την στιγμή η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 8,7 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο +94% μέσω σε λιγότερο από τρεις μήνες. Βέβαια, ο μέσος τζίρος δεν ξεπερνά τα 13.000 ευρώ ημερησίως.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Οι μικρές με… mega απώλειες – Ποιες εισηγμένες δεν «τραβάνε»

 (Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)