Skip to main content

Οι μετοχές που «πλήγωσαν» το Χρηματιστήριο – Ποιες έχασαν τον… βηματισμό τους

EUROKINISSI

Ποιες εισηγμένες δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις σε επίπεδο εβδομάδας

Μπορεί η Παρασκευή να ανέτρεψε το τετραήμερο πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά αυτό δεν κατέστη ικανό να αλλάξει το πρόσημο σε επίπεδο εβδομάδας (-1,4%), το οποίο παρέμεινε στο «κόκκινο» για δεύτερο διαδοχικό πενθήμερο. Ενδεικτικό το κλίματος είναι το γεγονός ότι από το σύνολο των blue chips, μόλις έξι εισηγμένες κατάφεραν να γλιτώσουν τις απώλειες.

Κάπως έτσι, στην κορυφή των εβδομαδιαίων ρευστοποιήσεων βρέθηκε η μετοχή της Titan Cement, η οποία διόρθωσε από τα ιστορικά υψηλά και αναδιπλώθηκε κάτω των 33 ευρώ, καταγράφοντας κάμψη κατά 6,1%. Ακόμη και έτσι, όμως, η αθροιστική άνοδος από τις αρχές του έτους υπερβαίνει το +50%.

Χρηματιστήριο – ΕΝ.Α.: Συνεχίζεται η… τρελή «κούρσα» με αποδόσεις έως και 227%

Την ίδια στιγμή, η ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ στη Cenergy, όπως ήταν αναμενόμενο, άσκησε πιέσεις στη μετοχή, η οποία απώλεσε -5% και περιορίστηκε στα 9,3 ευρώ. Βέβαια, απέφυγε μια περαιτέρω πτώση προς τα 9 ευρώ, τα οποία ήταν η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Από την πλευρά της, η μετοχή της Aegean παρέμεινε καθηλωμένη στα χαμηλά 11μήνου, υποχωρώντας κατά 5,2% μέσα στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις και φέρνοντας στο προσκήνιο τις πολύτιμες στηρίξεις των 10 ευρώ.

Συγχρόνως, η μετοχή της Εθνικής, η οποία προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της μετά το placement για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, διολίσθησε κατά 3,6% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, πέφτοντας κάτω των 7,55 ευρώ, τα οποία ισούνται με την τιμή της πρόσφατης διάθεσης.

Όσον αφορά τη μετοχή της Metlen, κατέγραψε απώλειες της τάξης του 3%, έχοντας αναδιπλωθεί κάτω των 33 ευρώ και έχοντας πλησιάσει τις βασικές στηρίξεις των 32 ευρώ, οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 12μήνου.

Από εκεί και πέρα, ρευστοποιήσεις μεταξύ 1% και 2% εμφάνισαν στο πενθήμερο οι μετοχές των Alpha Bank, Autohellas, Jumbo, Lamda Development, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Κοντόπουλος: Η λίστα… αναμονής, η μοναδική περίπτωση στην Ευρωζώνη και ο μαραθώνιος

Τα θετικά… αντίβαρα

Στον αντίποδα των παραπάνω, η μετοχή της Coca – Cola κατάφερε να προσφέρει πολύτιμη στηρίγματα, ενισχυόμενη κατά συνολικά +1,9%, ενώ με +1,3% αποχαιρέτησε την εβδομάδα η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία αυξήθηκε στα 17,7 ευρώ, λαμβάνοντας ώθηση από τη διάθεση του 10% της Αττικής Οδού στο family office της Μαριάννας Λάτση. Η Eurobank, επίσης, διευρύνθηκε κατά 1,5% και πλησίασε ξανά τα 2 ευρώ.

Με οριακά κέρδη «έφυγε» η εβδομάδα, τέλος, για τις μετοχές του ΟΤΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Helleniq Energy.

Οι εβδομαδιαίες μεταβολές του Γενικού Δείκτη από τις αρχές του Σεπτεμβρίου
• -1,4% 7/10 – 11/10
• -2,1% 30/9 – 4/10
• +3,0% 23/9 – 27/10
• +0,4% 16/9 – 20/10
• -1,0% 9/9 – 13/10
• +0,8% 2/9 – 6/10

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Οι μικρές με… mega απώλειες – Ποιες εισηγμένες δεν «τραβάνε»

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)