Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Tα χαμηλά 2μήνου στις τράπεζες, η βουτιά 40% στην Ικτίνος και το πακέτο στην BriQ

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Χαμηλό
Τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα χάνει τουλάχιστον 2%. Το αποτέλεσμα είναι να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου (1.200 μονάδες), κάτι που έχει «ψαλιδίσει» κάτω του +15% τη φετινή απόδοση.

Βουτιά
Κάτω από το 0,30 ευρώ διολισθαίνει η μετοχή της Ικτίνος, στον απόηχο των πρόσφατων ρευστοποιήσεων από τη Λυδία Χαϊδά, μία εκ των βασικών μετόχων. Πλέον η τιμή της εισηγμένης χάνει σχεδόν 40% από τις αρχές του έτους, βουτώντας σε νέο χαμηλό 7ετίας. Μόλις στα 32 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία της εταιρείας στο ταμπλό.

Μέτοχοι
Στο 6,09% ανέρχεται πλέον το ποσοστό που ελέγχει η Car Val στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, μετά την πρόσφατη πώληση του 3% μέσω της διαδικασίας του βιβλίου επιταχυνόμενων προσφορών. Πρώτος μέτοχος παραμένει η Lamesa με 9,33%, ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Senvest με 9,04% και στην τρίτη θέση η Car Val.

Άλλαξε χέρια
Πακέτο στην τιμή των 2 ευρώ «πέρασε» χθες στη BriQ, με τη συναλλαγή να έχει μέγεθος 50.000 τεμαχίων και αξία 100.000 ευρώ. Η αγοροπωλησία πραγματοποιήθηκε με οριακό premium. Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους η μετοχή της εισηγμένης κερδίζει +5%, κάτι που εξασφαλίζει μια αποτίμηση 71 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο – Εισηγμένες: Τα «φουσκωμένα» ίδια κεφάλαια προσφέρουν… διπλή ζώνη ασφαλείας – Αναλυτικά παραδείγματα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)