Skip to main content

Wall: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ S&P και Dow, με οδηγό την τεχνολογία

REUTERS/Brendan McDermid

Οι μετοχές τεχνολογίας καθοδήγησαν το ράλι, με Microsoft, Amazon και Apple να ενισχύονται περισσότερο από 1%

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, με στήριγμα από τις μετοχές τεχνολογίας.

Ο S&P 500 σημείωσε ράλι 0,7% στις 5.792,04 μονάδες, αφού άγγιξε ιστορικό υψηλό – το 44ο για φέτος, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 18.291,62. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 431,63 μονάδες ή 1% κλείνοντας στο ιστορικό υψηλό των 42.512 μονάδων.

Οι μετοχές τεχνολογίας καθοδήγησαν το ράλι, με Microsoft, Amazon και Apple να ενισχύονται περισσότερο από 1%. Η Super Micro Computer σημείωσε ενδοσυνεδριακά ράλι 7%. Τα σημερινά κέρδη συνέβαλαν στη διόρθωση του επεισοδιακού ξεκινήματος του Οκτωβρίου, ωθώντας τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε θετικό έδαφος για το μήνα.

Οι μετοχές διατήρησαν τα κέρδη τους αφότου τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι υπήρξε μία σημαντική πλειοψηφία διαμορφωτών πολιτικής που τάχθηκαν υπέρ της μεγαλύτερης μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.
Τα σημερινά κέρδη λαμβάνουν χώρα παρά τους φόβους για γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την απογοητευτική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη τους απο το πρόσφατο ράλι. Το χρηματιστήριο της Σενζέν γνώρισε την χειρότερη συνεδρίαση από το 1997. Η Alphabet απώλεσε 2% της αξίας της στην είδηση ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το ενδεχόμενο διάσπασης του αμερικανικού κολοσσού.

Ωστόσο, παρά τα σημερινά κέρδη, η αγορά είναι επιρρεπής σε περαιτέρω διακυμάνσεις τον Οκτώβριο, ο οποίος θεωρείται ο μήνας με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα στη διάρκεια του έτους – ειδικά εν όψει των αμερικανικών εκλογών.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού στις ΗΠΑ αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή. Επίσης, την Παρασκευή ανακοινώνονται τα τριμηνιαία αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών, μεταξύ των οποίων JPMorgan Chase και Wells Fargo.