Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Οι ισορροπίες στην ΕΤΕ, τα χαμηλά 20 μηνών στην Autohellas και οι βλέψεις για τον ΟΠΑΠ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ισορροπία
Τις κατάλληλες ισορροπίες μετά την ολοκλήρωση του placement συνεχίζει να αναζητά η Εθνική, η οποία από τις αρχές της εβδομάδας έχει καταστεί στόχος των πωλητών. Η τράπεζα έχει υποχωρήσει κάτω των 7,55 ευρώ, δηλαδή της τιμής διάθεσης του 10%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20/9, παρότι πριν λίγες ημέρες είχε φθάσει έως τα 7,8 ευρώ.

18,9 ευρώ
Την κάλυψη της μετοχής του ΟΠΑΠ ξεκινά εκ νέου η Wood & Company, δίνοντας σύσταση «buy» και τιμή – στόχο 18,9 ευρώ, κάτι που αντανακλά περιθώριο ανόδου +18. Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων, των EBITDA και της κερδοφορίας θα κινηθεί στο +4% για την περίοδο 2023 – 2026. Ταυτόχρονα, «βλέπει» τη μερισματική απόδοση στο 7,4%.

Σήμα για buy
Θετικά αποτιμά η AXIA την είσοδο της Latsco στο μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής Οδού, κάτι το οποίο «αναγκάζει» τη χρηματιστηριακή να δώσει σύσταση «buy» και τιμή – στόχο 27,4 ευρώ για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πρόκειται για ένα ανοδικό περιθώριο +56% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή στο ταμπλό του Χ.Α., η οποία μην ξεχνάμε ότι ήδη «τρέχει» ένα ράλι +32% μέσα στο 2024.

Βουτιά
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2023 (10,3 ευρώ) διολισθαίνει η μετοχή της Autohellas, η οποία έχει εγκλωβιστεί σε μια πλαγιο-καθοδική κίνηση εδώ και έξι συνεχόμενους μήνες. Η αποτίμηση των 500 εκατ. πλέον βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, με τις απώλειες του 2024 να αγγίζουν το -20%. Κι αυτό, παρότι μόλις τον Απρίλιο βρέθηκε για πρώτη φορά στα 680 εκατ. (14 ευρώ/μετοχή).

Χρηματιστήριο – Τράπεζες: Κατέχουν το 1/4 του «πλούτου» της αγοράς – Ποιες ξεχωρίζουν

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)