Skip to main content

Wall Street: Ανέκαμψαν και οι τρεις δείκτες

REUTERS/Brendan McDermid

Η τιμή αργού υποχώρησε σήμερα περίπου 5%

Ανέκαμψαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τις τιμές πετρελαίου και τις ομολογιακές αποδόσεις σε πρώτο πλάνο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι στη Μέση Ανατολή.

O S&P 500 ενισχύθηκε 0,97% για να κλείσει στις 5.751,13 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,45% στις 18.182,92 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 126,13 μονάδες ή 0,3% για να τερματίσει στις 42.080,37 μονάδες.

Η τιμή αργού υποχώρησε σήμερα περίπου 5% καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν πως θα αντιδράσει το Ισραήλ απέναντι στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν, αλλά και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποφύγουν μία ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη. Η κίνηση του αργού άσκησε πιέσεις σε ολόκληρο τον ενεργειακό κλάδο, ο οποίος σημείωσε πτώση 2,6%. Οι μετοχές των Marathon Petroleum και Valero Energy υποχώρησαν τουλάχιστον 7,7% και 5,3% αντίστοιχα.

«Ο πόλεμος απασχολεί τους πάντες. Υπάρχουν όμως και οι εκλογές στις ΗΠΑ και διάχυτη αβεβαιότητα ως προς το πώς θα κινηθούν τα εταιρικά κέρδη», αναφέρει ο Ρόμπερτ Πάβλικ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dakota Wealth Management.

Oι μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά με την Nvidia και την Broadcom να ενισχύονται 4% και 3% αντίστοιχα. Το πενθήμερο ράλι της Nvidia ώθησε τα κέρδη της στο 14%, με το δείκτη του Bloomberg που παρακολουθεί τις «Magnificent Seven» της τεχνολογίας να ενισχύεται κατά 1,7%. Επίσης, οι Meta Platforms, Tesla και Microsoft ενισχύθηκαν τουλάχιστον 1% εκάστη, με την Palo Alto Networks να σημειώνει ράλι 5%.

Η Piper Sandler προβλέπει ανάκαμψη των μετοχών αυτό το μήνα. Αναλυτές της εταιρείας συστήνουν στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης στη βαριά βιομηχανία, τον χρηματοοικονομικό κλάδο και την τεχνολογία.