Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H νέα «πτήση» της Lamda και η άνοδος – ρεκόρ στην Κύπρου

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ρεκόρ
Σε νέα υψηλά 3ετίας φιγουράρει η μετοχή της Lamda Development, η οποία «έπιασε» και τα 7,7 ευρώ (για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021). Κάπως έτσι, το ράλι στο 30ήμερο αγγίζει πλέον το +10%, με την αθροιστική μεταβολή στο 2024 να φθάνει στο +14%. Πλησιάζει το 1,4 δισ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης.

Άλμα
Άνω της τιμής εισαγωγής του 4,78 ευρώ έχει επιστρέψει η μετοχή της Τρ. Κύπρου, η οποία χθες πέτυχε την καλύτερη συνεδρίαση (+7,5%) από την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης στην Αθήνα (23/9). Η εισαγωγή στους δείκτες του FTSE έδωσε ισχυρή ώθηση, βοηθώντας την τράπεζα να βελτιώσει τη χρηματιστηριακή της αξία στα 2,1 δισ. ευρώ.

9μηνο
Στις 23 Οκτωβρίου θα δημοσιεύσει η διοίκηση της Sarantis τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου, με τους αναλυτές να περιμένουν επιβεβαίωση των ισχυρών τάσεων των προηγούμενων τριμήνων, μετά και την ενσωμάτωση των μεγεθών της Stella Pack. Όλα αυτά, εύλογα, συντηρούν την αποτίμηση της εισηγμένης σε υψηλά επίπεδα, παραμένοντας σταθερά άνω των 700 εκατ. ευρώ (+29% στο 2024).

Εμπορευσιμότητα
Η Vigor Finance ΑΕΠΕΥ ορίστηκε ως Ειδικός Διαπραγματευτής επί των μετοχών της MED ΑΒΕΕ, με την έναρξη της σχετική σύμβασης να είναι προγραμματισμένη για σήμερα. Μέσω αυτής της κίνησης, η διοίκηση της εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη στοχεύει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται στην ΕΝ.Α.

Κυριακούλης: Οι φουρτούνες της θάλασσας, οι σταθερές ζημιές και η πολύ μικρή αξία στο Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)