Skip to main content

Άλμα 15% για την Trump Media δια χειρός Έλον Μασκ

REUTERS/Carlos Barria

Η εμφάνιση του Μασκ στο πλευρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να του δίνει πόντους

Σε ράλι επιδίδονται σήμερα οι μετοχές της Trump Media, οι οποίες το τελευταίο διάστημα επηρεάζονται έντονα τόσο από την εξέλιξη στις δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ όσο και από την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Αυτή τη ώρα οι μετοχές καταγράφουν άνοδο 15% στα 19 δολάρια ανά μετοχή, με τους traders να αποδίδουν τη σημαντική αυτή δυναμική στη χθεσινή εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια – στο μέρος όπου είχε γίνει η απόπειρα δολοφονίας της 13ης Ιουλίου. Ο Τραμπ δεν ήταν μόνος. Στο πλευρό του είχε και τον Έλον Μασκ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή στα μέσα περίπου της ομιλίας διάρκειας 90 λεπτών του πρώην προέδρου.

Ο Dark MAGA δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής

Ο Μασκ εξήρε τις ικανότητες του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και εξήγησε ότι μοιράζεται μαζί του το όραμα να γίνει η Αμερική σπουδαία ξανά. Αποκάλεσε μάλιστα αυτόν «όχι απλά MAGA» αλλά «Dark Maga». «Αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση. Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διασώσει το Σύνταγμα. Πρέπει να διασώσει τη δημοκρατία στην Αμερική», είπε.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε για πρώτη φορά εκφράσει επισήμως τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Έκτοτε είναι από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές και χρηματοδότες της εκστρατείας Τραμπ.