Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα limit down της Attica Bank, τα limit… up της Frigoglass και το 60% της Εθνικής

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Εκτόξευση
Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η αξία των καθημερινών συναλλαγών για την Εθνική. Μόνο χθες, για παράδειγμα, ο τζίρος εκτοξεύθηκε στα 118 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 60% της ημερήσιας αξίας των αγοραπωλησιών στο σύνολο του Χ.Α.. Κι αυτό, με τα «πακέτα» να ανέρχονται μόλις σε 11,3 εκατ. ευρώ. Φυσικά, ρόλο σ’ αυτό διαδραμάτισε και το rebalancing στους δείκτες FTSE στο τέλος της συνεδρίασης.

Στηρίγματα
Πολύτιμα στηρίγματα προσφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή της Coca – Cola, η οποία καταφέρνει να διατηρεί τα κεκτημένα. Έτσι, η εισηγμένη διαπραγματεύονται πολύ κοντά στα 33 ευρώ, απέχοντας ελάχιστα (-3,9%) από τα πολυετή υψηλά των 34 ευρώ. Σταθερά άνω των 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται η κεφαλαιοποίησή της.

Limit down
Βαριές απώλειες συνεχίζει να «γράφει» η μετοχή της Attica Bank, η οποία λίαν συντόμως αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία της πολυαναμενόμενης ΑΜΚ. Σε limit down (-30%) το χθεσινό κλείσιμο της τράπεζας, η οποία χάνει σχεδόν 75% της αξίας της μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες.

+65%
Από limit up σε… limit up πορεύεται η μετοχή της Frigoglass, καθώς η προοπτική εξόδου από την Κατηγορία της Επιτήρησης έχει δώσει… φτερά στην εισηγμένη. Το αποτέλεσμα είναι η αποτίμηση να έχει βελτιωθεί άνω των 25 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας ένα ράλι τουλάχιστον του 65% μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Χρηματιστήριο: Τα 9 placements που άλλαξαν τον μετοχικό χάρτη – Μετατοπίσεις 3,8 δισ. ευρώ σε 12 μήνες

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)