Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η στάθμιση της Κύπρου, τα όρια του 10% για «3» και οι νέες μετοχές της Fourlis

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Προσθήκη
Στον Γενικό Δείκτη Τιμών, καθώς και στον δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη εισέρχεται από αύριο η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου. Η εισαγωγή θα λάβει χώρα με συντελεστή ευρείας διασποράς 56% και συντελεστή στάθμισης 1,0. Υπενθυμίζεται ότι η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας υπολογίζεται σε κάτι περισσότερο από 2 δισ. ευρώ.

Όριο
Ανώτατο όριο ημερήσιας διακύμανσης +/- 10% θα έχουν από σήμερα οι μετοχές των Trastor ΑΕΕΑΠ, Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε. και Alpha Real Estate Α.Ε., όπως αποφάσισαν οι χρηματιστηριακές αρχές, στο πλαίσιο του τακτικού τριμηνιαίου ελέγχου της μετοχικής διασποράς.

Νέες μετοχές
Αύριο (8/10) ξεκινά η διαπραγμάτευση 385.033 νέων μετοχών της Fourlis, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,74% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι συγκεκριμένες μετοχές θα διανεμηθούν δωρεάν σε ανώτατα στελέχη της εισηγμένης, με την τιμή τους να καθορίζεται από το σημερινό κλείσιμο του Χ.Α.

Εμπορευσιμότητα
Η Optima Bank αναλαμβάνει εφεξής την Ειδική Διαπραγμάτευση των μετοχών της AVE A.E., με στόχο την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας του τίτλου της εισηγμένης, η αξία της οποίας κυμαίνεται στα 85 εκατ. ευρώ. Η έναρξη ισχύος της Ειδικής Διαπραγμάτευσης ξεκινά από σήμερα.

Χρηματιστήριο – FTSE Large Cap: Ποιες μετοχές… ξεφεύγουν από τα «σκάγια» του Οκτωβρίου

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)