Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα πακέτα των Ελλήνων στην Εθνική, τα υψηλά 3ετίας στη Lamda και το -14% στην ΕΚΤΕΡ

Alexandros Michailidis / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Τζίρος
Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η αξία των ημερήσιων συναλλαγών στην Εθνική, καθώς χθες ο «καθαρός» τζίρος ξεπέρασε τα 72 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 10 εκατ. διακινήθηκαν μέσω «πακέτων». Σύνολο 82 εκατ. ευρώ! Την ίδια στιγμή, η μετοχή έχει εκ νέου βρεθεί στα 7,7 ευρώ, υπερβαίνοντας κατά +2,4% την τιμή του placement. Από τη νέα εβδομάδα, δε, αναμένονται και τα πακέτα στους Έλληνες επενδυτές.

Υψηλά
Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας φιγουράρει η μετοχή της Lamda Development, η οποία χθες έκλεισε στα 7,68 ευρώ για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021. Στο +13,6% ανέρχεται πλέον η απόδοση από τις αρχές του έτους, με τη μεταβολή στο 12μηνο να καθορίζεται το +28%. Όσον αφορά την αποτίμηση, αυτή υπολογίζεται στο 1,35 δισ. ευρώ.

Επιστροφή
Μπορεί το 3ήμερο πτωτικό σερί να προκάλεσε ορισμένα ρήγματα, αλλά η μετοχή της Titan Cement φρόντισε να αποκαταστήσει άμεσα τις όποιες ανορθογραφίες. Έτσι, με μια πειστική άνοδο κατά 2,5% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, επέστρεψε στις παρυφές των 35 ευρώ (ιστορικά ρεκόρ), διατηρώντας τη φετινή απόδοση σε επίπεδα άνω του +60%.

-14%
Συνεχίζονται οι πιέσεις στη μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία από το 1,92 ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας έχει πλέον οπισθοχωρήσει στο 1,65 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε αθροιστική πτώση άνω του 14% σε διάστημα λιγότερο των 10 συνεδριάσεων. Σίγουρα, οι επενδυτές δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε από τις επιδόσεις 6μήνου, ούτε από το πώς «πλασαρίστηκε» η απορρόφηση της Κόμβος Ενεργειακή.

Γιαμάς: Έτοιμος για το colpo grossο; Οι αγορές μετοχών στην InterTech και η… πίσω πόρτα για τη CD Media

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)