Skip to main content

Wall: Πτώση εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

REUTERS/Brendan McDermid

Με τη σημερινή συνεδρίαση, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες οδεύουν σε απώλειες αυτή την εβδομάδα

Με πτώση έκλεισε η Wall Street τη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και εν αναμονή των ιδιαίτερα σημαντικών στοιχείων για την απασχόληση Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,17% για να κλείσει στις 5.699,94 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 17.918,48 μονάδες, καθώς το ράλι άνω του 3% της Nvidia συγκράτησε τις πιέσεις στην τεχνολογία. Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 184,93 μονάδων ή 0,44%, τερματίζοντας τη συνεδρίαση στις 42.011,59 μονάδες.

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε σε αρνητικό κλίμα, καθώς η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έκαμψε τον ενθουσιασμό των επενδυτών. Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 5%, με αποτέλεσμα από τις αρχές της εβδομάδας έως σήμερα η άνοδος να έχει ξεπεράσει το 8%. Την άνοδο των τιμών πετρελαίου ακολούθησαν και οι μετοχές ενέργειας με το συγκεκριμένο κλάδο του S&P 500 να ενισχύεται 5,6% στην εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη εβδομάδα σε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους.

Η ενέργεια όμως ήταν από τους ελάχιστους κλάδους που σημείωσε άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση. Περίπου 4 σε κάθε 5 μετοχές του S&P 500 κινήθηκαν πτωτικά. Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν επίσης πτώση, με τον Russell 2000 να υποχωρεί 0,8%.

Με τη σημερινή συνεδρίαση, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες οδεύουν σε απώλειες αυτή την εβδομάδα. Ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν έκαστος κατά 0,7%, ενώ ο Nasdaq παρουσιάζει απώλειες άνω του 1%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας ήταν οριακά υψηλότερες απ΄ό,τι είχαν προβλέψει αναλυτές στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά εργασίας διατηρεί την ευρωστία της, γι΄αυτό και τα στοιχεία για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή είναι ιδιαίτερα σημαντικά προκειμένου να επιβεβαιώσουν αυτή την εικόνα.