Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «έκρηξη» στην Εθνική, η άνυδρη πηγή της Πειραιώς και η… δόξα του ΟΛΠ

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Εκτόξευση
Ακριβώς στην τιμή του placement, δηλαδή στα 7,55 ευρώ, βρίσκεται πλέον η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σβήνοντας τη μέχρι πρότινος μικρή απόκλιση. Αυτό, βέβαια, που ξεχωρίζει είναι ο σταθερά υψηλός τζίρος, με τις «καθαρές» συναλλαγές της χθεσινής συνεδρίασης να ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ -πολλαπλάσιες του μέσου όρου (16 εκατ. ευρώ).

Δυσκολία
Στο 7,8% έχει διευρυνθεί πλέον η απόσταση της Τρ. Πειραιώς από τον στόχο των 4 ευρώ/μετοχή, με την εισηγμένη να φθάνει ακόμη μία φορά κοντά στην πηγή, αλλά να μην πίνει νερό. Η δυσκολία υπέρβασης του συγκεκριμένου επιπέδου είναι ξεκάθαρη, παρά το γεγονός ότι η φετινή απόδοση της μετοχής υπολογίζεται στο +15%.

Αναδίπλωση
Απώλειες κατά τουλάχιστον 4,7% εμφανίζει από τις αρχές της εβδομάδας η μετοχή της Cenergy, διορθώνοντας από τα πρόσφατα ιστορικά ρεκόρ των 10 ευρώ. Η τρέχουσα πίεση στην εισηγμένη θεωρείται απολύτως δικαιολογημένη και αναμενόμενη, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την επικείμενη ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ, αφετέρου το μεγάλο ράλι που έχει προηγηθεί.

28 ευρώ
Ξανά προς τα πολυετή υψηλά των 28 ευρώ οδεύει ολοταχώς η μετοχή του ΟΛΠ, η οποία δείχνει να έχει επιστρέψει με πειστικό τρόπο σε θετικό βηματισμό. Σήμερα, η τιμή ξεπερνά τα 27,5 ευρώ, μετρώντας κέρδη σχεδόν 19% από τις αρχές του έτους. Κοντά στα 700 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματιστηριακή αξία του λιμανιού.

Χρηματιστήριο: 5η ημέρα απωλειών με «έκρηξη» τζίρου στα 800 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)