Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «τάξη» στον ΟΤΕ, το +13% του ΑΔΜΗΕ και η βουτιά της ΕΚΤΕΡ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Αποκατάσταση
Μπορεί η αφετηρία της εβδομάδας να πλήγωσε τη μετοχή του ΟΤΕ (-3,6% τη Δευτέρα), αλλά η τάξη σταδιακά αποκαθίσταται, με την εισηγμένη να ανακάμπτει την Τρίτη κατά τουλάχιστον +1,6%, στη δεύτερη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα 25 blue chips. Το σημαντικότερο είναι, δε, ότι επέστρεψε κοντά στα 16 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 μηνών.

Υψηλά
Μία ανάσα από τα φετινά υψηλά των 2,42 ευρώ βρίσκεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία «τρέχει» ένα ράλι +13% στις τελευταίες 30 ημέρες, επωφελούμενη της συμφωνίας για τη διασύνδεση με την Κύπρο. Άνω των 550 εκατ. ευρώ υπολογίζεται πλέον η χρηματιστηριακή της αξία. Επόμενο εμπόδιο για την εισηγμένη είναι τα 2,5 ευρώ, τα οποία αποτελούν το καλύτερο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2022.

Βουτιά
Τέσσερις σερί αρνητικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα μετρά σωρευτικές απώλειες κατά σχεδόν 9%. Σίγουρα, η απορρόφηση της Κόμβος Ενεργειακή διαδραματίζει καίριο ρόλο σ’ αυτήν την καθοδική κίνηση, ενώ και η αισθητή μείωση των οικονομικών μεγεθών του α’ εξαμήνου δικαιολογεί τις ρευστοποιήσεις των επενδυτών.

Μέρισμα
Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος για το μέρισμα στη Βαρβέρης – Moda Bagno, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 717.315 ευρώ ή αλλιώς σε 0,038 ευρώ/μετοχή (μικτό ποσό). Η καταβολή των χρημάτων, τα οποία αφορούν την προηγούμενη χρήση (2023), θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου.

Χρηματιστήριο: Πώς πήρε «προίκα» 13,8 δισ. ευρώ από το 9μηνο – Οι μεγάλοι κερδισμένοι του ταμπλό

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)