Skip to main content

Χρηματιστήριο: Το 1/4 στην Εθνική, η ακάθεκτη Titan και το εν δυνάμει ράλι στην ΤΕΡΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

1/4
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής, με την προεξοφλημένη επιτυχία του εν εξελίξει placement να ανεβάζει κατακόρυφα την αξία των συναλλαγών. Μόνο χθες, για παράδειγμα, ο τζίρος άγγιξε τα 35 εκατ. ευρώ (το ¼ του συνολικού τζίρου της συνεδρίασης), εκ των οποίων τα 6,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν «πακέτα». Ακριβώς στα 7 δισ. ευρώ υπολογίζεται η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Υπεραξίες
Σημαντικές υπεραξίες στη Lamda Development βλέπει η Eurobank Equities, η οποία θεωρεί ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής αντικατοπτρίζει μόνο τη γη και τις υποδομές στο Ελληνικό. Επομένως, περιμένει μια ουσιαστική μεταβολή ενόσω το mega έργο θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Γι’ αυτόν τον λόγο η χρηματιστηριακή δίνει νέα τιμή – στόχο στα 9,5 ευρώ (9,10 ευρώ προηγουμένως), κάτι το οποίο ενσωματώνει περιθώριο ανόδου +26%.

Ράλι
Ακάθεκτη συνεχίζει η μετοχή της Titan Cement, η οποία βρίσκεται σε αχαρτογράφητα εδάφη, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στα 35,7 ευρώ ανέρχεται πλέον η τιμή της εισηγμένης, με το ράλι από τις αρχές του 2024 να ξεπερνά το +66% και την κεφαλαιοποίηση να οδεύει προς τα 2,8 δισ. ευρώ.

Περιθώριο +48%
Περιθώριο ανόδου κατά 48% βλέπει για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Euroxx, η οποία διατηρεί τη σύσταση «buy» και δίνει τιμή – στόχο στα 26 ευρώ. Καταλυτική για την αναθεωρημένη εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι η διαθέσιμη επενδυτική ισχύς των 2 δισ. ευρώ, αλλά και οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές, καθώς αναμένονται EBITDA 0,4 δισ. ευρώ για το 2024 και 0,7 – 0,8 δισ. ευρώ για το 2028, όταν και τεθούν σε λειτουργία τα νέα έργα στον τομέα των Παραχωρήσεων.

Στασινόπουλος: Ο «αθόρυβος» νικητής του Σεπτεμβρίου – Το βαρύ πυροβολικό και ο… καπνός

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)