Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Οι κρίσιμες αποφάσεις σε Cenergy – ΔΕΗ και η χείρα βοηθείας στη Μουζάκης

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

ΑΜΚ
Για την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Cenergy, οι οποίοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις επί της πρότασης για ΑΜΚ έως 200 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση, μέσω αυτής της κίνησης, σκοπεύει αφενός να χρηματοδοτήσει την επέκταση στις ΗΠΑ, αφετέρου να βελτιώσει τη μετοχική διασπορά, καθώς πρόθεση είναι να δοθεί προτεραιότητα στους μετόχους μειοψηφίας.

Ίδιες Μετοχές
Ακόμη μία Γ.Σ. θα λάβει χώρα αυτήν την εβδομάδα, καθώς την Παρασκευή καλούνται οι μέτοχοι της ΔΕΗ να εγκρίνουν την απόσχιση του κλάδου Εργαστηρίων, Πιστοποίησης και Επιθεώρησης. Στο επίκεντρο θα τεθεί και το ζήτημα της ακύρωσης 12,7 εκατ. ιδίων μετοχών. Πρόκειται για ποσοστό 3,3% απ’ ένα σύνολο ιδίων μετοχών 7% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Ρευστότητα
Η Optima Bank επιλέχθηκε ως Ειδικός Διαπραγματευτής επί των μετοχών της Δομικής Κρήτης, η οποία έχει ως στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά της. Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη, μετά το ισχυρό ράλι του 2023, έχει φέτος «καθίσει» κάπως, με τη χρηματιστηριακή αξία να βρίσκεται πέριξ των 50 εκατ. ευρώ.

Αναστολή
Την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για συντηρητική κατάσχεση μισθωμάτων υπέρ της Εθνικής Τράπεζας πέτυχε η κλωστοϋφαντουργία Μουζάκης. Η αρχική δικαστική απόφαση αφορούσε χρέη 4,93 εκατ. ευρώ της θυγατρικής Ήλιος Βιομηχανίας Πλεκτικής ΑΒΕΕ προς την τράπεζα. Κατόπιν όμως, προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια, η εισηγμένη πέτυχε το προσωρινό «πάγωμα» της απόφασης.

Χρηματιστήριο – FTSE Mid Cap: Ποια μεσαία ξεφεύγουν από τη μετριότητα – Αποδόσεις έως +68%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)