Skip to main content

Wall: Ανοδικό εβδομαδιαίο σερί

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν άνοδο για τρίτη εβδομάδα

Σε νέο ιστορικό υψηλό αναρριχήθηκε ο Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Επίσης, η Wall Street κινείται ανοδικά επί τρεις διαδοχικές εβδομάδες.

Ο Dow ενισχύθηκε 137,89 μονάδες ή 0,33% για να κλείσει στις 42.313,00 μονάδες. Ο δείκτης έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ και άγγιξε ιστορικό υψηλό και στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,13% στις 5.738,17 μονάδες, ενώ ο Nasdaq απώλεσε 0,39% της αξίας του στις 18.119,59 μονάδες. Τα κέρδη του κορυφαίου δείκτη τεχνολογίας επηρεάστηκαν από την πτώση 2% της Nvidia.

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν άνοδο για τρίτη εβδομάδα, με τον S&P 500 και τον Dow να ενισχύονται 0,6% το τελευταίο πενθήμερο. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη της τάξης του 1%.

Οι συναλλασσόμενοι πήραν μία μεγάλη ανάσα μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία εκτιμάται ότι θα δώσουν στην κεντρική τράπεζα περισσότερους λόγους για να προχωρήσει και σε άλλες επιτοκιακές μειώσεις. Ο δείκτης ατομικών καταναλωτικών δαπανών – τον οποίο παρακολουθεί στενά η Federal Reserve για την πορεία του πληθωρισμού – αυξήθηκε μόλις 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,2% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από 2,3% που είχε προβλεφθεί.

«Στο βαθμό που ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο – και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση – η Fed μπορεί να εστιάσει ολοσχερώς στην αγορά εργασίας, που σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω επιτοκιακές μειώσεις», αναφέρει ο Κρις Ζακαρέλι, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance.

Ο κλάδος πρώτων υλών του S&P 500 παρουσίασε την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους με κέρδη 3,4%. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 11 κλάδων του δείκτη, καθώς και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από πέρυσι το Δεκέμβριο.

Η Freeport-McMoRan καθοδήγησε τα κέρδη του κλάδου με ράλι άνω του 15%.