Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H ταλαιπωρία της Alpha, η επάνοδος της Jumbo και η αντεπίθεση του ΑΒΑΞ

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ταλαιπωρία
Χωρίς να καταφέρει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα της εβδομάδας, η Alpha Bank βλέπει τη μετοχή να επιστρέφει κάτω του 1,60 ευρώ, ένα σημείο που εξακολουθεί να την ταλαιπωρεί. Μάλιστα, χθες η εισηγμένη εμφάνισε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση σ’ όλα τα blue chips, με την αποτίμηση να διατηρείται κάτω των 3,8 δισ. ευρώ και τη φετινή απόδοση να είναι οριακά θετική.

Ανάκαμψη
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Ιουλίου φιγουράρει η μετοχή της Jumbo, η οποία συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης από τα φετινά χαμηλά των 21,6 ευρώ. Η σωρευτική άνοδος από εκείνο το σημείο ξεπερνά το +20%, με την απόσταση από τα ιστορικά υψηλά του Μαΐου (30 ευρώ) να έχει περιοριστεί κάτω του -13%. Στα 3,5 δισ. ευρώ έχει επιστρέψει η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Αντέχει
Μπορεί το discount στην τιμή του placement για το 3% της Κρι – Κρι να ανήλθε στο 10%, αλλά η μετοχή της γαλακτοβιομηχανίας δεν φαίνεται να επηρεάζεται, παραμένοντας στα ιστορικά υψηλά των 13,4 ευρώ ή των 444 εκατ. ευρώ σε όρους αποτίμησης. Αυτό συντηρεί το φετινό ράλι στο +40%, σε μία από τις καλύτερες επιδόσεις σε Μεσαία και Υψηλή Κεφαλαιοποίηση.

Υψηλό
Εξαιρετική είναι η χρηματιστηριακή πορεία της ΑΒΑΞ τις τελευταίες ημέρες, με τα θετικά οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου να παρέχουν πολύτιμα στηρίγματα. Κάπως έτσι, η κατασκευαστική βλέπει τη μετοχή να κάνει ράλι άνω του 16% στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, ανακάμπτοντας στα υψηλά 4μήνου (1,56 ευρώ).

Χρηματιστήριο: Κέρδη +3% στην εβδομάδα, παρά το profit taking

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)