Skip to main content

Wall: Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P, παρά την αρχική νευρικότητα

REUTERS/Brendan McDermid

Μία σειρά από οικονομικά στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν μία ισχυρή οικονομία, περιορίζοντας τους φόβους ότι η Federal Reserve μειώνει επιθετικά τα επιτόκια, λόγω επιβράδυνσης

Με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, παρά την αρχική νευρικότητα και μετά τα νέα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4%, στις 5.745,37 μονάδες, καθοδηγούμενος από τα κέρδη της Micron Technology. Ιστορικό υψηλό άγγιξε και στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,6% για να τερματίσει στις 18.190,29 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 260,36 μονάδων ή 0,62% στις 42.175,11 μονάδες.

Η μετοχή της Micron ενισχύθηκε 14,7% αφότου η κατασκευάστρια τσιπ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα τριμηνιαία έσοδά της. Κατά 4% και 5% αντίστοιχα αυξήθηκαν και οι μετοχές στον χώρο των ημιαγωγών Applied Materials και Lam Research.

Μία σειρά από οικονομικά στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν μία ισχυρή οικονομία, περιορίζοντας τους φόβους ότι η Federal Reserve μειώνει επιθετικά τα επιτόκια, λόγω επιβράδυνσης.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, δείχνοντας μία σταθερή αγορά εργασίας. Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά παρέμειναν σταθερές παρά τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση. Επίσης, τα τελικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου παρέμειναν αμετάβλητα στο 3%.

«Εάν υπάρχει ένα πρόβλημα στην αγορά εργασίας, αυτό δεν φαίνεται σίγουρα στα σημερινά στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Το κλίμα της αγοράς θα αποτυπώσουν πολύ καλύτερα τα στοιχεία για την απασχόληση. Έως ότου υπάρξουν όμως ενδείξεις περί του αντιθέτου, τα νούμερα εξακολουθούν να δείχνουν μία ομαλή προσγείωση», αναφέρει ο Κρις Λάρκιν, γενικός διευθυντής της E-Trade.

Οι μετοχές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων επιδόθηκαν σε ράλι αφότου το bitcoin ξεπέρασε τα 65.000 δολάρια. Η μετοχή της Coinbase ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά κατά 8%, στη μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Ιουλίου.