Skip to main content

Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 2,6% σε τρεις ημέρες – Στο +9% το ράλι της Εθνικής

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Σήμερα τα οικονομικά μεγέθη των Τέρνα, Jumbo και ΕΥΔΑΠ

Αισθητά βελτιωμένο είναι το βραχυπρόθεσμο κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να καταγράφει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και να έχει ανακάμψει στην περιοχή των 1.460 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης, ειδικότερα, παρουσιάζει μια σωρευτική αύξηση κατά +2,60% μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ξεφεύγοντας από το στενό εύρος των 1.400 – 1.450 μονάδων, το οποίο ταλαιπωρούσε την Αθήνα για 29 διαδοχικές συνεδριάσεις.

Το σημαντικότερο είναι, δε, ότι η εν εξελίξει θετική κίνηση συνοδεύεται με σημαντικά υψηλότερη αξία συναλλαγών, καθώς ο τζίρος της Δευτέρας ήταν 125 εκατ. ευρώ, της Τρίτης 142 εκατ. ευρώ και της Τετάρτης 114 εκατ. ευρώ.

Κάπως έτσι, η απόδοση του κύριου χρηματιστηριακού δείκτη ξεπερνά πλέον το +13% από τις αρχές του 2024, με τον Σεπτέμβριο να διατηρείται στο «πράσινο» (+2,1%) και την απόσταση από τις «κορυφές» των 1.502 μονάδων να ανέρχεται στο -2,8%.

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 34άρι της Titan, η αντίσταση του ΑΔΜΗΕ και το υψηλό 4μήνου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Στο επίκεντρο η ΕΤΕ

Αναμφίβολα, στο επίκεντρο όλων αυτών τίθεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία μέσα στην εβδομάδα παρουσιάζει ένα ράλι άνω του +9%, έχοντας ανακάμψει από τα 7,1 στα 7,8 ευρώ.

Η θετική αντίδραση των αγοραστών δείχνει ότι οι όροι του επικείμενου placement για το 10% έως 12% των μετοχών του ΤΧΣ (ελέγχει συνολικά 18,3%) βρίσκουν σύμφωνη την επενδυτική κοινότητα.

Επομένως, πλέον είναι όλα έτοιμα, ώστε να ξεκινήσει η αποεπένδυση του δημοσίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα (εκτός απροόπτου τη Δευτέρα), συγκεντρώνοντας τα βλέμματα της αγοράς.

Οι υπόλοιποι «πρωταγωνιστές»

Πέραν της Εθνικής, στο μεταξύ, ικανοποιητικές αποδόσεις προσφέρουν από τις αρχές της εβδομάδας κι άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, όπως ο ΟΤΕ (υψηλό 22 μηνών), η Metlen (5×5 ανοδικές συνεδριάσεις), η Titan Cement (ρεκόρ στα 34 ευρώ), η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (υψηλό 4μήνου), αλλά και ο ΑΔΜΗΕ (υψηλό 7μήνου).

Σήμερα, παράλληλα, η Αθήνα περιμένει τα οικονομικά αποτελέσματα των Τέρνα, Jumbo και ΕΥΔΑΠ, ενώ το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Jumbo για την έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.

Ποιες… ανάσες ψάχνει το Χρηματιστήριο – Τα στοιχεία που λείπουν για να «απογειωθεί»

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)