Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 34άρι της Titan, η αντίσταση του ΑΔΜΗΕ και το υψηλό 4μήνου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Υψηλά
Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών φιγουράρει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία βρίσκεται στα 15,8 ευρώ -για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022. Μάλιστα, η άνοδος από την 1η Ιουνίου του 2024, όταν και ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση, ξεπερνά πλέον το +18%, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του 2024 στο +23%. Στα 6,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του Ομίλου.

34 ευρώ
Στα ρεκόρ τα 34 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Titan Cement, η οποία συνεχίζει να πορεύεται σε αχαρτογράφητα εδάφη. Σήμερα, η εισηγμένη «τρέχει» ένα ράλι άνω του +58%, με αποτέλεσμα η τρέχουσα αποτίμηση να ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ. Μην ξεχνάμε την πρόθεση εισαγωγής της Titan America στη Wall Street, η οποία θα δημιουργήσει μεγάλες αξίες για τους μετόχους.

Ώθηση
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών ενισχύεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με τα οικονομικά στοιχεία του α’ εξαμήνου αλλά και τον «λευκό καπνό» στο ζήτημα της Κύπρου να ωθούν την εισηγμένη στα 2,35 ευρώ. Το επόμενο στοίχημα βρίσκεται στα 2,4 ευρώ, τα οποία συνιστούν το καλύτερο σημείο από το καλοκαίρι του 2023.

5×5
Στα επίπεδα που βρισκόταν ακριβώς πριν την έλευση του φετινού καλοκαιριού, έχει επιστρέψει η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία αυξάνεται άνω του 1,9 ευρώ, χάρη στο πενθήμερο ανοδικό σερί. Το αποτέλεσμα είναι η μεταβολή μέσα στον Σεπτέμβριο να αγγίζει το +6%, με την αξία της εισηγμένης να ξεπερνά τα 730 εκατ. ευρώ.

Ποιες… ανάσες ψάχνει το Χρηματιστήριο – Τα στοιχεία που λείπουν για να «απογειωθεί»

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)