Skip to main content

Χρηματιστήριο – FTSE Mid Cap: Ποια μεσαία ξεφεύγουν από τη μετριότητα – Αποδόσεις έως +68%

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

6+1 μετοχές της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης

Ενόσω ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης εξακολουθεί να υπο-αποδίδει σε σχέση με το υπόλοιπο Χρηματιστήριο, παρουσιάζοντας μια μέση απόδοση μόλις +4% έναντι +12,4% του Γενικού Δείκτη (μέσα στο 2024), ο επενδυτής συναντά 6+1 μετοχές, οι οποίες προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη… σημαία, δίνοντας ικανοποιητικές επιστροφές στους μετόχους και τροφοδοτώντας το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα «μεσαία».

Η μετοχή της Optima Bank, για παράδειγμα, «τρέχει» ένα ράλι σχεδόν +68% από τις αρχές του έτους, αποτελώντας την κορυφαία εισηγμένη του FTSE Mid Cap σε επίπεδο αποδόσεων. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι η τιμή της εταιρείας έχει σκαρφαλώσει στις φετινές «κορυφές» των 13 ευρώ/μετοχή, με την κεφαλαιοποίηση να πλησιάζει το όριο του 1 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Κρι Κρι βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, «μετρώντας» άνοδο άνω του +36% μέσα στο 2024, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε μια χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 430 εκατ. ευρώ -το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας από τις Σέρρες.

Κόκκαλης: Πώς έφθασε να ελέγχει το 30% της Intralot

Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Profile, δίνοντας συνέχεια στην ευφορία του τεχνολογικού κλάδου, ενισχύεται κατά +25% στο τρέχον έτος, φθάνοντας έως τα ρεκόρ των 130 εκατ. ευρώ σε επίπεδο αποτίμησης. Τα «δυνατά» θεμελιώδη, οι αισιόδοξες προοπτικές και τα σενάρια για νέες εξαγορές αποτελούν τα βασικά «χαρτιά» της μετοχής.

Ο ΟΛΠ, ταυτόχρονα, συνιστώντας μία από τις διαχρονικές σταθερές της εγχώριας αγοράς, κερδίζει +17% από τις αρχές του 2024, απέχοντας μόλις 5% από τις «κορυφές» των 28,8 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να «ακουμπά» το ορόσημο των 700 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Intralot, η οποία προσφάτως τέθηκε στο επίκεντρο λόγω της ενίσχυσης της μετοχικής παρουσίας της Intracom και του Σωκράτη Κόκκαλη, ενισχύεται κατά περίπου +9% στο 9μηνο του έτους, ενώ στο +8% διαμορφώνεται η αντίστοιχη απόδοση της μετοχή της Intrakat, η οποία παρά την πρόσφατη διόρθωση εξακολουθεί να φιγουράρει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας, επιβεβαιώνοντας τις υπεραξίες της εποχής Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη.

«Bonus» ο ΑΔΜΗΕ

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον ΑΔΜΗΕ, η μετοχή του οποίου φαίνεται ότι διαθέτει τα «όπλα» (ανθεκτικά θεμελιώδη, ηλεκτρική σύνδεση με Κύπρο, μέρισμα) να διασπάσει τις κρίσιμες αντιστάσεις των 2,4 – 2,5 ευρώ και να πλησιάσει τα ιστορικά υψηλά των 2,8 ευρώ. Μέχρι στιγμής, η φετινή μεταβολή της εισηγμένης ανέρχεται στο +4,5%.

Οι καλύτερες φετινές αποδόσεις των εισηγμένων του FTSE Mid Cap

• Optima +67,9%
• Κρι Κρι +36,7%
• Profile +25,6%
• ΟΛΠ +17,2%
• Intralot +8,9%
• Intrakat +8,1%
• ΑΔΜΗΕ +4,5%

Ιωάννου: Η αντεπίθεση με «όπλο» αξίας άνω των 3,3 δισ. ευρώ και το ράλι +22% στη μετοχή

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)