Skip to main content

Wall: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow Jones

REUTERS/Brendan McDermid

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άλμα άνω του 4%

Νέο ιστορικό υψηλό άγγιξαν οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση, παρά τα εξασθενημένα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο και αυτό χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο της Nvidia.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,25% για να κλείσει στις 5.732,93 μονάδες, στο 41ο διαδοχικό ρεκόρ του στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 83,57 μονάδες ή 0,20% για να τερματίσει στις 42.208,22 μονάδες αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό στη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά και κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Όσο για το Nasdaq ενισχύθηκε 0,56%, στις 18.074,52 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άλμα άνω του 4% μέσα στο γενικότερο ευνοϊκό περιβάλλον για τις μετοχές τσιπ.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρουσίασε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σε διάρκεια μεγαλύτερη των τριών ετών, από τον Αύγουστο του 2021, αγγίζοντας τις 98,7 μονάδες το Σεπτέμβριο τη στιγμή που αναλυτές περίμεναν μία μέτρηση πάνω από το 100.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον, για επιδείνωση της γεωπολιτικής αστάθειας και ότι αυτό είναι πλέον η μεγαλύτερη ανησυχία του. Προσέθεσε δε, ότι η έκρυθμη γεωπολιτική κατάσταση θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση της οικονομίας.

Οι μετοχές των εισηγμένων στις ΗΠΑ Alibaba και JD.com ενισχύθηκαν 5% και 8% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή του βιομηχανικού γίγαντα Caterpillar ενισχύθηκε περισσότερο από 3%.

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street αναμένεται να ολοκληρώσουν το Σεπτέμβριο με κέρδη. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,6% μέχρι στιγμής το Σεπτέμβριο, ενώ ο S&P 500 κατά 1,5%. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 2%. Μέρος των κερδών αυτών πυροδοτήθηκε από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι περαιτέρω επιτοκιακές μειώσεις από την Φέντεραλ Ριζέρβ θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα ενισχύσουν τα εταιρικά κέρδη.