Skip to main content

Wall: Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500

REUTERS/Brendan McDermid

Οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε οικονομικό στατιστικό στοιχείο που θα μπορούσε να κάμψει τις προσδοκίες για μία ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας

Με νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, καθώς οι συναλλασσόμενοι σπεύδουν να τοποθετηθούν στην αγορά μετά τη μεγάλη επιτοκιακή μείωση της Fed.

O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 5.718,57 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,15% ή 61,29 μονάδων για να κλείσει στις 42.124,65 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,14% στις 17.974,27 μονάδες.

Oι κινήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα την ώρα που έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ για το ποιο είναι το κατάλληλο ουδέτερο επιτόκιο, με αξιωματούχους της Federal Reserve να κρατούν ανοικτή την πόρτα για περαιτέρω επιτοκιακές μειώσεις.

Την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τις 42.000 μονάδες. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% την προηγούμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας ο S&P 500 άγγιξε νέα ρεκόρ.

Οι επενδυτές προσπάθησαν να «απορροφήσουν» τα νέα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τη μεταποίηση Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Οι συναλλασσόμενοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε οικονομικό στατιστικό στοιχείο που θα μπορούσε να κάμψει τις προσδοκίες για μία ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας. Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις χορηγήσεις επιδόματος ανεργίας θα δώσουν στη Wall Street περαιτέρω ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς εργασίας και της οικονομίας γενικότερα.

Οι μετοχές πάντως θα παρουσιάσουν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μεταβλητότητα, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και εν αναμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ , σύμφωνα με τον Σάμερ Σαμάνα, στρατηγικό αναλυτή της Wells Fargo Investment Institute. H αγορά ενδεχομένως να έχει γίνει υπερβολικά ευαίσθητη μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, σημειώνει.