Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα χαμηλά της Aegean και η αναμονή στην ΤΕΡΝΑ

Intime News/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

-10%
Στα ύψη παραμένει η μεταβλητότητα γύρω από τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία τελεί εν αναμονή του κρίσιμου placement από το ΤΧΣ. Η τράπεζα έχει οπισθοχωρήσει κοντά στα χαμηλά του αυγουστιάτικου sell off, μετρώντας απώλειες της τάξης του 10% μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες. Στα 6,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται πλέον η αποτίμηση της εισηγμένης, η οποία βλέπει τη φετινή απόδοση να «ψαλιδίζεται» κάτω του +15%.

Χαμηλά
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων είναι καθηλωμένη η μετοχή της Aegean Airlines, η οποία χάνει περίπου 2% μέσα στον Σεπτέμβριο και παραμένει σταθερά κάτω των 11 ευρώ. Αυτό, μάλιστα, έχει άμεση επίπτωση στην αποτίμηση της εταιρείας, η οποία ανέρχεται στην περιοχή των 960 εκατ. ευρώ, έχοντας απολέσει τον τίτλο του… δισεκατομμυριούχου.

Αναμονή
Την Πέμπτη θα δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου η διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακή, ενόσω οι μέτοχοι περιμένουν τις εξελίξεις γύρω από την δημόσια πρόταση των Αράβων της Masdar. Στα 19,6 ευρώ ανέρχεται σήμερα η τιμή της μετοχής, η οποία εξακολουθεί να έχει ένα μικρό discount σε σχέση με το αντίτιμο των 20 ευρώ.

Μεγέθη
Μπορεί το ενδιαφέρον -και δικαιολογημένα- να έχει στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στις σημαντικές εξελίξεις γύρω από το καλώδιο της ηλεκτρικής σύνδεσης με την Κύπρο, αλλά υπάρχουν και τα οικονομικά μεγέθη. Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις για το α’ εξάμηνο του 2024 την προσεχή Τετάρτη.

Παπακωνσταντίνου: Ο… μετρ των deals – Από το πωλητήριο στα αναψυκτικά και στα καπάκια έως το «μπαμ» των Attica Stores

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)