Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η καθηλωμένη μετοχή, το ευχάριστο ποδαρικό στο Χ.Α. και το «αντίο» έπειτα από 16 χρόνια

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Καθηλωμένη
Από τις 3 Σεπτεμβρίου αγνοείται η ανοδική κίνηση για τη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οποία μετρά απώλειες άνω του 4,8% μέσα στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις. Το αποτέλεσμα είναι να έχει διολισθήσει στα 7,5 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στα χαμηλά έτους (7,30 ευρώ), απέχοντας τουλάχιστον 20% από τις ενδοσυνεδριακές «κορυφές» των 9,1 ευρώ.

Ρεκόρ
Τη Δευτέρα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, θα δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, η διοίκηση της Profile. Οι ανακοινώσεις, μάλιστα, θα γίνουν εν μέσω ενός κλίματος ευφορίας, καθώς η μετοχή βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, υπερβαίνοντας το όριο των 130 εκατ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Ίδιες μετοχές
«Ποδαρικό» στο Χ.Α. με αγορές ιδίων μετοχών θα κάνει τη Δευτέρα η Τράπεζα Κύπρου, η οποία ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα έπειτα από… απουσία 11 ετών. Παράλληλα με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών, η κυπριακή τράπεζα θα ξεκινήσει και τις αγορές ιδίων μετοχών. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να μεταβάλλει το συνολικό ύψος του προγράμματος (έως 25 εκατ. ευρώ), το οποίο «τρέχει» παράλληλα και στη Λευκωσία.

Exit
Τον δρόμο προς την έξοδο από το Χρηματιστήριο παίρνει οριστικά και αμετάκλητα η Epsilon Net, καθώς οι βασικοί μέτοχοι (Μίχος – Εθνική – General Atlantic) ολοκλήρωσαν με επιτυχία την απόκτηση του 100% των μετοχών, υποβάλλοντας αίτημα διαγραφής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κάπως έτσι, η εταιρεία πληροφορικής ρίχνει τίτλους τέλος έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Κύρια Αγορά και ακόμα 12 στην Εναλλακτική Αγορά.

Μυλωνάς: Θα γυρίσει το παιχνίδι; H ανάκαμψη του αλουμινίου, η πώληση του χυτηρίου και οι… servicers

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)