Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ασταμάτητο ράλι του ΟΤΕ, τα υψηλά της Lamda και η ώθηση στην Intralot

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ράλι 14%
Στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2023 φιγουράρει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του β’ εξαμήνου, όταν και ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο ότι από την 1η Ιουνίου έως και σήμερα η εισηγμένη κερδίζει τουλάχιστον 14%, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του 2024 κοντά στο +20%.

Ώθηση
Μία ανάσα από τα υψηλά έτους των 7,6 ευρώ, τα οποία είχαν σημειωθεί ακριβώς πριν το αυγουστιάτικο sell off, βρίσκεται η μετοχή της Lamda Development. Η εισηγμένη συνεχίζει να επωφελείται από τη δραστηριοποίηση του εφοπλιστή Προκοπίου, κάτι που «μαζεύει» το discount από την Καθαρή Αξία Ενεργητικού. Άνω του +6% υπολογίζεται η μεταβολή στον Σεπτέμβριο.

Άλμα 85%
Την τιμητική της έχει αυτές τις ημέρες η μετοχή της Intralot, καθώς οι πρόσφατες αγορές από την Intracom Holdings, σε συνδυασμό με την προσθήκη στον Mid Cap του FTSE Russell, έχουν επαναφέρει την τιμή της εισηγμένης σε απόσταση βολής από το 1,2 ευρώ. Και μην ξεχνάμε ότι έχει μεσολαβήσει ένα ράλι σχεδόν +85% στο τελευταίο 12μηνο.

4×4
Το μικρό κενό μεταξύ της τρέχουσας τιμής και της τιμής της επικείμενης δημόσιας πρότασης σπεύδουν να αξιοποιήσουν ορισμένες επενδυτές, οι οποίοι αγοράζουν τεμάχια της Τέρνα Ενεργειακή. Κάπως έτσι, η εισηγμένη έχει αισίως συμπληρώσει ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, με τα κέρδη του Σεπτεμβρίου να καθορίζονται στο +2%.

Σίψας: Τα θρανία για το νέο… πτυχίο και το περιττό (;) stock split

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)