Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η πτώση 10% στην Εθνική, τα σερί – ρεκόρ της Κρι Κρι και ο «νικητής» του 30ημέρου

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Διόρθωση
Περίπου στο -5% ανέρχονται οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, έχοντας πλέον διολισθήσει κάτω των ορίων των 1.220 μονάδων. Αυτό αντανακλά μια διόρθωση της τάξης του 10% από τα φετινά υψηλά των 1.354 μονάδων (23/7). Σίγουρα, το επικείμενο placement στην Εθνική διαδραματίζει καίριο ρόλο, ενόσω η μετοχή της τράπεζας χάνει σχεδόν 10% στο 30ήμερο.

Σερί ρεκόρ
Τέσσερα συνεχόμενα διαδοχικά ιστορικά υψηλά έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Κρι – Κρι, η οποία πλέον φιγουράρει στο ρεκόρ των 13,4 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε μια κεφαλαιοποίηση άνω των 443 εκατ. ευρώ, με το φετινό ράλι να αγγίζει το +40% (η δεύτερη καλύτερη επίδοση στον δείκτη της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης).

7 ευρώ
Κολλημένη στην περιοχή των 7 ευρώ είναι τελευταία η μετοχή της Helleniq Energy, η οποία από τις 2 Αυγούστου έως και σήμερα διαπραγματεύεται σ’ ένα στενό εύρος μεταξύ 6,8 και 7,2 ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω τον Μάιο είχε σκαρφαλώσει έως τα 8,8 ευρώ. Ωστόσο, η επιβολή της έκτακτης φορολογίας έχει οδηγήσει σε μια αναδίπλωση άνω του 20%.

+11%
Ένα δυναμικό διήμερο με αθροιστικά κέρδη της τάξης του 4,5% έχει πετύχει η μετοχή της Profile, η οποία βλέπει ξανά τα ιστορικά υψηλά των 5,38 ευρώ (απέχουν μόλις 4%). Κάπως έτσι, η φετινή απόδοση επιστρέφει στο +22%, με τα κέρδη των τελευταίων 30 ημερών να διαμορφώνονται στο +11%, σε μια από τις ισχυρότερες μεταβολές σ’ όλο το ταμπλό.

Εποχές… 2007 ζει η αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)