Skip to main content

Χρηματιστήρια: Στάση αναμονής στην Αθήνα, διακυμάνσεις στην Ευρώπη εν αναμονή Fed

Στους άτονους ρυθμούς της Παρασκευής συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η Moody’s αναβάθμισε μεν τις προοπτικές  της ελληνικής οικονομίας, δεν έδωσε όμως επενδυτική βαθμίδα.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με οριακές μεταβολές στις 1.418 μονάδες. Στις τράπεζες, άνοδο σημειώνουν Εθνική και Alpha Bank, πτωτικά Eurobank και Πειραιώς.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια εβδομάδα γεμάτη αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, τόσο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όσο και από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,1%, με τους κλάδους και τα κυριότερα χρηματιστήρια να αποκλίνουν. Οι μετοχές των ορυχείων έχασαν 0,6%, ενώ το λιανικό εμπόριο σημείωσε άνοδο 0,4%. Πτωτικά η Φρανκφούρτη, οριακά τα κέρδη στο Παρίσι.

Με τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων να είναι πλέον σχεδόν εγγυημένη, οι επενδυτές περιμένουν να δουν κατά πόσο θα μειώσει τα επιτόκια η Fed την Τετάρτη και τι κατευθύνσεις θα δώσει ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει επίσης την Πέμπτη για την τελευταία της απόφαση νομισματικής πολιτικής, με τις αγορές να διχάζονται επί του παρόντος σχετικά με το αν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο θα μειώσει τα επιτόκια η Fed στην εβδομάδα των «τριών μαγισσών»