Skip to main content

Κέρδη στη Wall- Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία οι τεχνολογικές μετοχές

REUTERS/Brendan McDermid

Ο S&P 500 έχει περιορίσει τις απώλειες του Σεπτεμβρίου στο 0,9%, ενώ απέχει μόλις 1,3% από το νέο ιστορικό υψηλό του

Aνοδικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους μετά το αρνητικό ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της επικείμενης έναρξης του κύκλου μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

O S&P 500 ενισχύθηκε 0,75% κλείνοντας στις 5.595,76 μονάδες, ενώ ο Dow Jones τερμάτισε στις 41.096,77 μονάδες με άνοδο 235,06 μονάδων ή 0,58%. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1% στις 17.569,68 μονάδες.

Ο S&P 500 έχει περιορίσει τις απώλειες του Σεπτεμβρίου στο 0,9%, ενώ απέχει μόλις 1,3% από το νέο ιστορικό υψηλό του.

Οι μετοχές των κορυφαίων τεχνολογικών και τα μεγάλα ονόματα στον χώρο των ημιαγωγών συνέχισαν την ανοδική τους πορεία σήμερα Πέμπτη. Ο κολοσσός στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia ενισχύθηκε 1,9%, ενώ η Alphabet και ο μητρικός όμιλος του Facebook, Meta, κατέγραψαν κέρδη 2,3% και 2,7% αντίστοιχα.

Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν αύξηση 0,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Μία ημέρα πριν είχαν ανακοινωθεί οι τιμές καταναλωτή που έδειξαν άνοδο του δομικού πληθωρισμού.

Επίσης, τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 230.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αυτή την εβδομάδα, το ράλι των μετοχών έχει προσθέσει 1,3 τρισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση του S&P 500, καθώς τα τελευταία οικονομικά στατιστικά στοιχεία δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά τα στοιχήματα για επιτοκιακές μειώσεις από την Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.