Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το -8% της Εθνικής, η αντίφαση στον ΔΑΑ και η δοκιμασία της Intracom

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Βουτιά 8%: Στο στόχαστρο των πωλητών έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Εθνικής, με αποτέλεσμα η τιμή της να έχει υποχωρήσει στα 7,4 ευρώ -για πρώτη φορά από τις 9 Αυγούστου. Μάλιστα, η σωρευτική πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων ξεπερνά το 8%, κάτι το οποίο σχετίζεται άρρηκτα με τις επικείμενες αποφάσεις για το placement του ΤΧΣ.

Απόσταση: Μπορεί οι οικονομικές επιδόσεις του ΔΑΑ να είναι εξαιρετικές, αλλά αυτό επ’ ουδενί αποτυπώνεται στο ταμπλό, όπου η μετοχή του αεροδρομίου εξακολουθεί να υποαποδίδει. Στο -6% ανέρχονται οι απώλειες από την τιμή εισαγωγής των 8,2 ευρώ, ενώ η απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 9,5 ευρώ αγγίζει το 20%.

Δοκιμασία: Σε δοκιμασία θέτει η μετοχή της Intracom Holdings τις κρίσιμες στηρίξεις των 3 ευρώ, καθώς στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις μετρά πέντε πτωτικά κλεισίματα. Κι αυτό, παρά τη μερική ώθηση από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ για την υποχρεωτική ασφάλιση, οι οποίες ευνοούν τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης Ασφαλιστικής.

Νέες μετοχές: Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση τουλάχιστον 5,5 εκατ. νέων μετοχών της Attica Bank, οι οποίες προέκυψαν κατόπιν της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα. Επόμενο βήμα για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα είναι η επικείμενη ΑΜΚ, η οποία αναμένεται εντός του φθινοπώρου.

Ντουκ: Το Χρηματιστήριο θέλει τον… Γερμανό του

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)