Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «χαμένη» Alpha Bank και το μπουστάρισμα της ΔΕΘ στις δύο ασφαλιστικές

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Εγκλωβισμένη: Σταθερά μηδενική είναι η φετινή απόδοση για τη μετοχή της Alpha, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη στα επίπεδα του 1,5 – 1,6 ευρώ, απέχοντας σχεδόν 15% από τα υψηλά έτους του Μαρτίου (1,79 ευρώ). Η υστέρηση σε σχέση με τον τραπεζικό δείκτη (+17,3% φέτος) είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, με την αξία της εισηγμένης να έχει περιοριστεί στα 3,6 δισ. ευρώ.

Αποτελέσματα: Αύριο είναι η μεγάλη ημέρα για τις ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Aegean Airlines, καθώς οι δύο εισηγμένες του FTSE Large Cap θα δημοσιεύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου και επομένως, εύλογα, θα τεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Την Πέμπτη θα ακολουθήσει η Lamda.

Ασφαλιστικές: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ για την υποχρεωτική ασφάλιση φαίνεται ότι δίνουν ώθηση στις εταιρείες του κλάδου, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α.. +1,6% για την Intracom (έχει εξαγοράσει την Ευρώπη Ασφαλιστική) και +0,8% για την Interlife, με τζίρο 249.883 και 95.392 ευρώ, αντίστοιχα.

Μέρισμα: Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα κατοχύρωσης του δικαιώματος για το φετινό μέρισμα στην Orilina Properties, καθώς από αύριο η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο ταμπλό χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Η επιβράβευση του 0,022 ευρώ/μετοχή θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 18/9.

Χρηματιστήριο: 6+2 μετοχές που παραμένουν άκρως ελκυστικές για αγορές

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)