Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα πήγαινε… έλα στην ΕΤΕ, η εκτόξευση της Jumbo και το βάλσαμο στη Sarantis

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Μεταβλητότητα: Αυξημένη είναι η μεταβλητότητα στη μετοχή της Εθνικής, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν το placement για το 18,3% του ΤΧΣ. Ενόσω τα σενάρια… δίνουν και παίρνουν, ο τίτλος της τράπεζας υποχώρησε χθες έως τα 7,6 ευρώ, πέφτοντας στα όρια των 7 δισ. ευρώ σε όρους αποτίμησης. Σίγουρα, το δημόσιο επιθυμεί μια καλύτερη τιμή, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό όφελος.

Εκτόξευση: Το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών της Jumbo φαίνεται ότι έκανε μεγάλο… γκελ στην αγορά, χαρίζοντας στην εισηγμένη τα ισχυρότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 15 μηνών (+5,6%) αλλά και την υψηλότερη τιμή από την 1η Αυγούστου (24,3 ευρώ). Κάπως έτσι, η αξία της εταιρείας επανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ, περιορίζοντας τη μεγάλη «χασούρα» από τα πρόσφατα ρεκόρ των σχεδόν 4,1 δισ. ευρώ.

Ανασύνταξη: Την προσπάθεια ανασύνταξης συνεχίζει η μετοχή της Motor Oil, η οποία επιχειρεί να σταθεροποιηθεί άνω των 22 ευρώ, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην καθοδική πορεία των προηγούμενων μηνών. Στο +7,5% υπολογίζεται η ανάκαμψη από τα πρόσφατα χαμηλά των 20,6 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να προσεγγίζει εκ νέου τα 2,5 δισ. ευρώ.

Βάλσαμο: Τέσσερα πακέτα, αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, αποδείχθηκαν υπεραρκετά, προκειμένου να «σβήσουν» τις αρχικές απώλειες και να επαναφέρουν τη μετοχή της Sarantis στον προθάλαμο των 11 ευρώ. Tα ισχυρά μεγέθη του εξαμήνου και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της διοίκησης φαίνεται ότι έριξαν «βάλσαμο» στις πληγές των προηγούμενων εβδομάδων. Το αποτέλεσμα; Άνοδος περίπου 1 ευρώ μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Γιαν Κάρας: Ο master των μερισμάτων μοίρασε 2,2 δισ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)