Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η επιβράβευση της Jumbo και το ράλι στην Attica Bank

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Επαναγορές: Νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών αναμένεται να εγκρίνει στις 26 Σεπτεμβρίου η διοίκηση της Jumbo, θέτοντας την ανώτατη τιμή αγοράς στα 27,2 ευρώ. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο ετών και θα αφορά έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής ανέρχεται στα 23 ευρώ, έχοντας καταγράψει πτώση 23,5% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Μαΐου.

Πακέτο: «Ζωηρή» κινητικότητα επικρατεί τελευταία στη μετοχή της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, όπου χθες «πέρασε» πακέτο 440.000 ευρώ, στην τιμή των 2,2 ευρώ. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα η εισηγμένη να επανέλθει άνω των 2 ευρώ. Ωστόσο, οι απώλειες από τις αρχές του έτους παραμένουν μεγάλες (-28%).

Ράλι 24%: Σωρευτική άνοδο της τάξης του 24% καταγράφει στο τελευταίο διήμερο η μετοχή της Attica Bank, η οποία ξεπερνά εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ, εν αναμονή της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα και της δρομολογούμενης ΑΜΚ των 735 εκατ. ευρώ. Η χαμηλή διασπορά, σίγουρα, βοηθά αυτές τις θεαματικές μεταβολές.

Μέρισμα: Τη διανομή μερίσματος 1,3 εκατ. ευρώ ή αλλιώς 0,40 ευρώ/μετοχή αποφάσισε η διοίκηση της ΕΛΒΕ, με την ημερομηνία αποκοπής του σχετικού δικαιώματος να ορίζεται στις 30 Οκτωβρίου. Μ’ αυτό τον τρόπο η εταιρεία από την Καβάλα, η οποία κατασκευάζει στολές εργασίας, συνεχίζει την πολιτική των επιβραβεύσεων για 9ο συνεχόμενο έτος.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές προσφέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις στο 12μηνο – Κέρδη έως και +80%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)