Skip to main content

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Η μάχη των «6» για τα 100 εκατ. ευρώ – Ο στόχος για 9ψήφιες αποτιμήσεις

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Ποιες εισηγμένες προσπαθούν να εισέλθουν στο κλαμπ των «63»

Σε συνολικά 63 ανέρχεται σήμερα ο αριθμός όσων εισηγμένων του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμμετέχουν στο κλαμπ της εννιαψήφιας αποτίμησης, δηλαδή όσες έχουν κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Και σ’ αυτό το πολυπληθές κλαμπ προσπαθούν να εισχωρήσουν ακόμα έξι εταιρείες, οι οποίες δίνουν τη δική τους «μάχη» για να υπερβούν το κρίσιμο ψυχολογικό όριο.

Οι «6» με αξία κοντά στα 100 εκατ. ευρώ

Η Τεχνική Ολυμπιακή, έχοντας διορθώσει κατά 20% από τις φετινές «κορυφές» των 3 ευρώ, βλέπει τη χρηματιστηριακή της αξίας να βρίσκεται στα 98,8 εκατ. ευρώ (από 122 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο) και να προσπαθεί να επιστρέψει άνω των 100 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι, από τα πρόσφατα χαμηλά έτους των 2,2 ευρώ, έχει ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 8% και πλέον χρειάζεται μια περαιτέρω μικρή ώθηση, προκειμένου να ανακτήσει το 100άρι.

Η Alpha Real Estate, μετά τη γενναιόδωρη επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους τον περασμένο Μάρτιο (2,2 ευρώ/μετοχή), δεν έχει καταφέρει να «γυρίσει» άνω των 100 εκατ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης. Παρ’ όλα αυτά, καταγράφει αύξηση άνω του 11,5% μέσα στον τελευταίο μήνα, παρουσιάζοντας διάθεση βελτίωσης της αποτίμησής της (σήμερα υπολογίζεται σε 97,1 εκατ. ευρώ).

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Αλουμύλ, η οποία αξίζει 94,3 εκατ. ευρώ στο ταμπλό του Χ.Α. (2,9 ευρώ/μετοχή), εμφανίζει μια αξιοσημείωτη μεταβολή άνω του +9% μέσα στο προηγούμενο 30ήμερο, γεφυρώνοντας την απόσταση από τον στόχο των 100 εκατ. ευρώ. Ακόμα και έτσι, όμως, εξακολουθεί να απέχει 10% από τα υψηλά έτους των 3,1 ευρώ.

Από την πλευρά της, η κεφαλαιοποίηση της Performance Technologies, η οποία πρόσφατα μετατάχθηκε στην Κύρια Αγορά, ανέρχεται σε 92,3 εκατ. ευρώ, καθώς από τον Μάιο έχει απολέσει 11%. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδας «τρέχει» με ρυθμό +8%.

Όσον αφορά την Interlife, η τρέχουσα αποτίμηση της οποίας εκτιμάται σε 91,1 εκατ. ευρώ, απέχει περίπου 9% από τις φετινές «κορυφές» των 5,40 ευρώ, οι οποίες εξασφαλίζουν τον στόχο για κεφαλαιοποίηση 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η μετοχή της Flexopack, απολαμβάνοντας μια αξία ελαφρώς άνω των 90 εκατ. ευρώ, καλείται να διανύσει μια απόσταση της τάξης του 10% προκειμένου να επιστρέψει αφενός στα φετινά υψηλά των 8,6 ευρώ, αφετέρου σε εννιαψήφια επίπεδα κεφαλαιοποίησης.

Οι εισηγμένες που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης

• Τεχνική Ολυμπιακή 98,8 δισ. ευρώ
• Alpha Real Estate 97,1 δισ. ευρώ
• Αλουμύλ 94,3 δισ. ευρώ
• Performance 92,3 δισ. ευρώ
• Interlife 91,1 δισ. ευρώ
• Flexopack 90,2 δισ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)