Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «ρεύμα» στον ΑΔΜΗΕ, η ανάκαμψη της Motor Oil και η… απαξίωση στην Austriacard

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

«Ρεύμα»: Οι εξελίξεις με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, αναμφίβολα, δίνουν ισχυρή ώθηση στον ΑΔΜΗΕ, η μετοχή του οποίου πραγματοποίησε χθες την καλύτερη συνεδρίαση από τον Απρίλιο και επανήλθε στα 2,21 ευρώ για πρώτη φορά από την 1η Αυγούστου. Ξανά άνω των 500 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης.

Υψηλό μήνα: Το δικό του σερί από τα χαμηλά έτους (20,6 ευρώ) συνεχίζει να χτίζει η μετοχή της Motor Oil, η οποία δείχνει να συνέρχεται από την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Έτσι, η εισηγμένη έχει εκ νέου επιστρέψει άνω των 22 ευρώ (υψηλό από 7/8), βελτιώνοντας κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ την κεφαλαιοποίησή της.

Απαξίωση: Τον δρόμο της απαξίωσης συνεχίζει η μετοχή της Austriacard, η οποία εδώ και περίπου τέσσερις μήνες έχει εγκλωβιστεί κάτω των 6 ευρώ (τιμή του φετινού placement), με αποτέλεσμα οι απώλειες στο 12μηνο να ξεπερνούν το -15%. Κι αυτό, παρά τα αισιόδοξα οικονομικά μεγέθη, τα οποία προμηνύουν επίτευξη ή και υπέρβαση του guidance.

Καταλύτης: Έναν ισχυρό καταλύτη έψαχνε όλο αυτό το διάστημα η μετοχή της Sarantis και φαίνεται ότι τον βρήκε στα εύρωστα οικονομικά μεγέθη του α’ εξάμηνου, τα οποία έδωσαν μεγάλη ώθηση στην εισηγμένη. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες επανήλθε στα 10,7 ευρώ, ανεβάζοντας ξανά άνω των 700 εκατ. ευρώ την αποτίμησή της.

Λιβάνης: Η τελευταία σελίδα ενός… best seller στο Χ.Α

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)