Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «πρωταθλήτρια» Motor Oil και η επόμενη (;) τράπεζα αξίας 1 δισ. ευρώ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

«Πρωταθλήτρια» στον όγκο: Όπως και αναμενόταν, η μετοχή της Motor Oil αποδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στις χθεσινές συναλλαγές, με το rebalancing να οδηγεί σε εκτίναξη του τζίρου στα 187 εκατ. ευρώ και του όγκου στα 8,6 εκατ. τεμάχια. Πάντως, παρά την αφαίρεση από τον MSCI Standard Greece, η τιμή της μετοχής κατάφερε όχι μόνο να αντέξει, αλλά και να ενισχυθεί στα 21,7 ευρώ, δημιουργώντας ένα «μαξιλάρι» +5,2% από τα χαμηλά έτους.

Έχεις… πακέτο: Ένα πακέτο στην εκκίνηση της χθεσινής συνεδρίασης στην τιμή των 22,99 ευρώ κατέστη ικανό να «οδηγήσει» τη μετοχή της Jumbo στην περιοχή των 23 ευρώ. Ωστόσο, τελικά οι πωλητές έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους, «τρώγοντας» όλα τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και επαναφέροντας την εισηγμένη στα 22,8 ευρώ. Στο 7,5% ανήλθαν οι απώλειες του Αυγούστου.

Ξεπερνά τα 4 ευρώ: Άνω του ψυχολογικού ορίου των 4 ευρώ έχει εκ νέου επιστρέψει η μετοχή της Fourlis, αναρριχόμενη στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ένα μήνα και σβήνοντας το σύνολο των απωλειών του Αυγούστου. Σίγουρα το deal με τα καταστήματα Foot Locker έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον για μια εισηγμένη, η οποία έχει απολέσει εν μέρει ανεξήγητα το 14% της αξίας της στο τελευταίο 12μηνο.

Προς το 1 δισ. ευρώ: Στα ιστορικά υψηλά των 13 ευρώ έχει και πάλι βρεθεί η μετοχή της Optima Bank, η οποία δίνει συνέχεια στο μεγάλο φετινό ράλι. Από τις αρχές του έτους, ενδεικτικά, η απόδοση του τίτλου ξεπερνά το +66%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να πλησιάζει ακόμη περισσότερο το ορόσημο του 1 δισ. ευρώ.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές δεν έχουν ανακτήσει τις απώλειες από το sell off της 5ης Αυγούστου

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)