Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H απέλπιδα προσπάθεια της Jumbo, η απώλεια του «7» στη Lamda και το «αντίο» της ΚΡΕΚΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Πτώση 7,5%: Μια απέλπιδα προσπάθεια να «μαζέψει» τις απώλειες του Αυγούστου καταβάλλει η μετοχή της Jumbo, η οποία επιχειρεί να προσεγγίσει εκ νέου το όριο των 23 ευρώ. Ωστόσο, η πτώση σε μηνιαίο επίπεδο εξακολουθεί να ξεπερνά το -7,5%, κάτι το οποίο έχει διευρύνει στο -24% τη «χασούρα» από τα ιστορικά υψηλά του Μαΐου (30 ευρώ). Λίγο άνω των 3 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία της εταιρείας.

Επιστροφή στο sell off: Κάτω των 7 ευρώ υποχωρεί εκ νέου η μετοχή της Lamda Development, η οποία επιστρέφει εκεί που βρισκόταν την ημέρα του μεγάλου sell off της 5ης Αυγούστου, δηλαδή στα 6,9 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι η κάμψη μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες να ξεπερνά το -9%, κάτι το οποίο έχει «ψαλιδίσει» στο +2% την απόδοση εντός του 2024.

Τίτλοι τέλους: Εκτός Χρηματιστηρίου οδηγείται η μετοχή της ΚΡΕ.ΚΑ., η οποία από τον Απρίλιο του 2023 βρίσκεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης, λόγω των μεγάλων χρεών και των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Με την προοπτική ανάκαμψης να είναι σχεδόν μηδενική, ο τίτλος της εταιρείας θα «σβηστεί» από τα συστήματα της ΕΧΑΕ την προσεχή Δευτέρα, ολοκληρώνοντας μια πορεία 30 ετών στη Λεωφόρο Αθηνών.

D-Day: Σήμερα θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά μεγέθη της Intralot για το α’ εξάμηνο του έτους. Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο Σωκράτης Κόκκαλης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης θα έχουν τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τους επενδυτές και τους αναλυτές. Και όλα αυτά σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η μετοχή επιχειρεί να επαναπροσεγγίσει το 1,20 ευρώ, έχοντας ήδη ανακτήσει τα 700 εκατ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Φουρλής: Το… ανεξήγητο -20% στο 12μηνο, η «εγκλωβισμένη» αξία των 200 εκατ. και η επόμενη ημέρα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)