Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η έκρηξη στη Motor Oil, το πτωτικό σερί της Titan και η… καθήλωση της ΕΧΑΕ

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

«Έκρηξη» τζίρου: Yψηλούς τζίρους καταγράφει τελευταία η μετοχή της Motor Oil. Από τις 13 Αυγούστου, όταν ο MSCI προανήγγειλε τη διαγραφή από τον Standard Greece, η ημερήσια αξία των συναλλαγών ουδέποτε υποχώρησε κάτω των 4 εκατ. ευρώ, με τον μέσο τζίρο να ξεπερνά τα 8 εκατ. (υπερδιπλάσιος του μ.ο. για το 2024). Κορύφωση του φαινομένου αναμένεται την Παρασκευή, όταν υλοποιηθεί το rebalancing των δεικτών. Πάντως, όλο αυτό το διάστημα, η εισηγμένη εμφανίζει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, παραμένοντας αμετάβλητη στην περιοχή των 21 – 22 ευρώ.

Μάχη για τα 8 ευρώ: Κάτω του ψυχολογικού ορίου των 8 ευρώ έχει εκ νέου υποχωρήσει η μετοχή της Εθνικής, η οποία χθες έχασε περίπου 2%. Έτσι, η απόσταση από τα υψηλά έτους των 8,6 ευρώ έχει επανέλθει κοντά στο -10%, με την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας να υπολογίζεται στα 7,2 δισ. ευρώ εν αναμονή των αποφάσεων για το placement του ΤΧΣ.

Πτωτικό 5×5: Πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Titan Cement, η οποία από τα ιστορικά ρεκόρ των 33,3 ευρώ έχει πλέον οπισθοχωρήσει στα 31,6 ευρώ, χάνοντας τουλάχιστον 5,1% στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Φυσικά, η κόπωση από το φετινό αγοραστικό ράλι (+47%) είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους.

-13% στο 2024: Αρκετά μακριά από τα φετινά υψηλά εξακολουθεί να βρίσκεται η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία απέχει τουλάχιστον -22% από τις «κορυφές» των 5,9 ευρώ. Μόνο μέσα στο τελευταίο 30ήμερο η πτώση ξεπερνά το -4,6%, κάτι που έχει οδηγήσει τη φετινή απόδοση στο εξόχως αρνητικό -13%. Έτσι, αυτήν την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση είναι καθηλωμένη κάτω των 300 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Ποιες κέρδισαν και ποιες… έχασαν από το φετινό καλοκαίρι

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)