Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 12άρι της Coca Cola, η απώλεια στην Intrakat και τα χαμηλά 5μήνου στη Sarantis

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

12 δισ. ευρώ: Άνω των 32 ευρώ βρίσκεται εκ νέου η μετοχή της Coca – Cola, η οποία αξίζει και πάλι 12 δισ. ευρώ, αποτελώντας την πολυτιμότερη εταιρεία στο ελληνικό ταμπλό. Μάλιστα, η απόσταση από τα υψηλά 4ετίας των 34 ευρώ (σημειώθηκαν την 1η/8) ανέρχεται μόλις στο -5,5%, με τη φετινή απόδοση να ξεπερνά το +21%.

Επιστροφή κεφαλαίου: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου του 0,25 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται από σήμερα ο τίτλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την απόδοση να διαμορφώνεται περίπου στο 1,5%. Η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα ακολουθήσει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Κάτω των 800 εκατ. ευρώ: Το «4» γράφει πλέον μπροστά η τιμή της μετοχή της Intrakat, η οποία συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες καθοδικές συνεδριάσεις. Έτσι, η χρηματιστηριακή αξία της κατασκευαστικής υποχωρεί κάτω των 800 εκατ. ευρώ. Βέβαια, από τις αρχές του 2024 η απόδοση της μετοχής ξεπερνά το +8%, με τα ενδοσυνεδριακά υψηλά έτους να παραμένουν στα 5,6 ευρώ.

Χαμηλά 5μήνου: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών οπισθοχωρεί η μετοχή της Σαράντης, η οποία καλείται να υπερασπιστεί τις στηρίξεις των 10 ευρώ. Η σωρευτική πτώση από τα υψηλά έτους των 12,4 ευρώ (2/4) αγγίζει το -20%. Από την άλλη πλευρά, τα φετινά κέρδη για τη μετοχή εξακολουθούν να υπερβαίνουν το +20%.

Χρηματιστήριο: Αποδόσεις που… ζαλίζουν στη 2ετία – Οι μετοχές με ράλι άνω του +100%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)