Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «μάζεμα» μετοχών στη ΔΕΗ και η αντικαταστάτρια της Άννας στην Coca Cola

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

5 δισ. ευρώ: Ξανά στο ψυχολογικό όριο των 5 δισ. ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Metlen, η οποία ξεκινά τη νέα εβδομάδα από τις παρυφές των 35 ευρώ/μετοχή. Η εισηγμένη αποτελεί την 6η πολυτιμότερη εταιρεία στο ελληνικό ταμπλό, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται περίπου 12% από τα φετινά ρεκόρ των 39,5 ευρώ.

«Μαζεύει» μετοχές: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών από τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία πλέον ελέγχει το 6,64% του μετοχικού κεφαλαίου. Από τις 16 έως τις 21 Αυγούστου, μάλιστα, η Επιχείρηση «μάζεψε» επιπλέον 308.809 ίδιες μετοχές, με τη μέση σταθμισμένη τιμή απόκτησης να καθορίζεται στο εύρος των 11,53 έως 11,6 ευρώ.

Βρήκαν αντικαταστάτρια: Στις 16 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν οι μέτοχοι της Coca – Cola HBC, προκειμένου να εκλέξουν την αντικαταστάτρια της Άννα Διαμαντοπούλου (παραιτήθηκε λόγω της εκλογικής κούρσας στο ΠΑΣΟΚ) από τη θέση του ανεξάρτητου – μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. Η διοίκηση έχει καταλήξει στο όνομα της Ελίζαμπεθ Μπαστόνι, καταξιωμένο στέλεχος HR και Επικοινωνίας, το οποίο έχει περάσει κι από την Coca – Cola Company (2005 – 2011).

Δυναμική αρχή: Την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των ΣΜΕ των Εθνικής, Alpha, Πειραιώς, Εurobank, Lamda, ΔΕΗ, Μetlen, Cenergy και Viohalco απέκτησε η Vigor Finance, η οποία έκανε ντεμπούτο στα χρηματιστηριακά δρώμενα της Αθήνας πριν λίγους μήνες και αποτελεί τη νεότερη -σε ηλικία- ΑΕΠΕΥ. Η τυπική έναρξη των ειδικών διαπραγματεύσεων είναι δρομολογημένη για τις 28/8.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές (μάλλον) αδικούνται από το ταμπλό

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)