Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ράλι 18% στην Ελλάκτωρ, το 6άρι της Viohalco και το 6×6 στην Ικτίνος

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

7,5 δισ. ευρώ: Μόλις στο -5,6% ανέρχεται η απόσταση της Εθνικής από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8,5 ετών (8,6 ευρώ), καθώς η μετοχή έχει εκ νέου υπερβεί τα 8,1 ευρώ. Αυτό έχει συνδράμει στη βελτίωση της αποτίμησης κοντά στα 7,5 δισ. ευρώ -κάτι εξαιρετικά σημαντικό εν όψει των οριστικών αποφάσεων για το placement του ΤΧΣ, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής διάθεσης.

Επιστροφή στα 6 ευρώ: Μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Viohalco, η οποία ανακάμπτει στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση έχει επανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ. Σίγουρα η αποτίμηση – ρεκόρ στη θυγατρική Cenergy επηρεάζει θετικά τη μητρική, η οποία απέχει περίπου 10% από τα φετινά υψηλά.

Ράλι +18%: Στα καλύτερα επίπεδα του τελευταίου ένα μήνα ενισχύεται η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία έχει επανέλθει στην περιοχή των 2,1 ευρώ. Κάπως έτσι, το σωρευτικό ράλι από τα φετινά χαμηλά της 5ης Αυγούστου ανέρχεται πλέον στο +18%, με τη χρηματιστηριακή αξία να υπολογίζεται στα 731 εκατ. ευρώ. Μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι έχει προηγηθεί η επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ.

6×6: Ένα σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Ικτίνος, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τα χαμηλά 7ετίας (0,34 ευρώ). Μέχρι στιγμής το ράλι έχει προσφέρει μια απόδοση περίπου +12%. Ωστόσο, είναι σαφές ότι απαιτούνται περισσότερες αγορές, ώστε να «ψαλιδίσει» τo σύνολο των φετινών απωλειών (-16%).

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές κάνουν… πρωταθλητισμό στις αποδόσεις

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)