Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η επιστροφή του billionaire, η αντίδραση του ΔΑΑ και η super απόδοση της Alpha Real Estate

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ράλι 5%: Ένα ράλι άνω του 5% πετυχαίνει στο τελευταίο τριήμερο η μετοχή του ΔΑΑ, η οποία ανακάμπτει από τα χαμηλά των 7,3 ευρώ και επιστρέφει στα 7,7 ευρώ. Η τιμή – στόχος των 9,1 ευρώ από την AXIA και ο θετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού παρέχουν επαρκή «καύσιμα» στην εισηγμένη, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα. Στο -5% ανέρχεται πλέον η απόσταση από την τιμή της IPO (8,2 ευρώ).

Δισεκατομμυριούχος: Μία ανάσα από το να επιστρέψει στο κλαμπ των… δισεκατομμυριούχων βρίσκεται η μετοχή της Aegean, η αποτίμηση της οποίας ανέρχεται πλέον στα 997 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η εισηγμένη έχει «σβήσει» το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του Αυγούστου, όταν κατρακύλησε έως τα 10,1 ευρώ και τα χαμηλά 9μήνου. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να υπολείπεται κατά σχεδόν 18% από τις φετινές «κορυφές» των 13,4 ευρώ.

Υψηλά 4μήνου: Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο φιγουράρει η μετοχή της Alpha Real Estate, η οποία έχει επιστρέψει στα 7,7 ευρώ, έχοντας ανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης. Εάν και η εισηγμένη εξακολουθεί να χάνει 8% μέσα στο 2024, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δύο επιστροφές κεφαλαίων, ύψους 2,2 και 0,2 ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε απόδοση άνω του +25%.

Κόβει μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 0,35 ευρώ διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή της Κρι – Κρι, κάτι το οποίο αναμένεται να φέρει την εισηγμένη γαλακτοβιομηχανία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όλα αυτά, στο μεταξύ, λαμβάνουν χώρα ενόσω η μετοχή βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (>12 ευρώ), πετυχαίνοντας μια αποτίμηση άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Το… double score στο μεταμνημονιακό Χρηματιστήριο: Το μεγάλο ράλι από το 2018 έως σήμερα

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)