Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η «ακούραστη» Cenergy, τα υψηλά 4μήνου της Dimand και το 4ήμερο ράλι της Q&R

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στο ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Νέο ρεκόρ: «Ακούραστοι» είναι οι αγοραστές στη μετοχή της Cenergy, η οποία έριξε και το φράγμα των 10 ευρώ, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό. Το φετινό ράλι ξεπερνά το +40%, ενόσω η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης οδεύει ολοταχώς προς τα όρια των 2 δισ. ευρώ. Με κέρδη άνω του +4% κυλά ο Αύγουστος.

Υψηλά 4μήνου: Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο βρίσκεται πλέον η μετοχή της Dimand, η οποία έχει ανακάμψει στα 9,69 ευρώ. Μάλιστα, το comeback από τα ιστορικά χαμηλά των 8,09 ευρώ (19/6) υπολογίζεται σε σχεδόν +20%. Και πάλι, βέβαια, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων υποχωρεί κατά 8,5% μέσα στο 2024, με την κεφαλαιοποίηση να παραμένει κάτω των 200 εκατ. ευρώ.

Αρχές Σεπτεμβρίου: Στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα της Sarantis για το α’ εξάμηνο του 2024, ενώ την ακριβώς επόμενη ημέρα (3/9) θα υπάρξει ενημέρωση των επενδυτών και αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης. Και όλα αυτά, ενόσω η μετοχή της εισηγμένης «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 22% από τις αρχές του 2024.

Ράλι 14%: Ένα «δυνατό» τετραήμερο έχει συμπληρώσει η μετοχή της Q&R, καθώς τα σωρευτικά κέρδη από τις 14 Αυγούστου ξεπερνούν το +14%. Με την τιμή άνω του 1,2 ευρώ, η φετινή μεταβολή της εισηγμένης ξεπερνά το +100%, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται κατά 25% από τις κορυφές του 1,6 ευρώ.

Χρηματιστήριο – Ελλάκτωρ: Επιστρέφει στα 2 ευρώ και «σβήνει» τις απώλειες του Αυγούστου

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)