Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το +18% του ΟΤΕ, τα ρεκόρ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το stop στην Optima

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

15 ευρώ: Στα επίπεδα των 15 ευρώ έχει επιστρέψει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία έχει πλήρως ανακτήσει τις απώλειες από το πρόσφατο sell off (όταν η εισηγμένη έπεσε έως τα 14 ευρώ). Έχοντας στην «πλάτη» πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο ΟΤΕ βρίσκεται πλέον στα 15,2 ευρώ, βελτιώνοντας σχεδόν στο +18% τη φετινή απόδοση.

Υψηλά 24 ετών: Σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών βρίσκεται η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία πετυχαίνει μία από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στα blue chips. Από τις αρχές του έτους, η εισηγμένη «τρέχει» ένα ράλι σχεδόν +35%, κάτι το οποίο έχει βελτιώσει την αποτίμηση στο 1,8 δισ. ευρώ. Game changer, φυσικά, αποτελεί η συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής στην ΤΕΝΕΡΓ.

Στοπ στο σερί: «Φρένο» στο σερί των οκτώ συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων έβαλε χθες η μετοχή της Optima, η οποία αναδίπλωσε κάτω των 12 ευρώ. Βέβαια, είχε προηγηθεί ένα δυναμικό ράλι άνω του 14% από τις 5 έως τις 16 Αυγούστου, σε μια πειστική αντίδραση μετά το -11% των πρώτων τριών συνεδριάσεων του μήνα.

Έκλεισε τα… μάτια: Η Alpha Finance επελέγη ως Ειδικός Διαπραγματευτής επί των μετοχών της Μοτοδυναμικής, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν σχετική σύμβαση. Η αγορά, ωστόσο, έκλεισε τα… μάτια σ’ αυτήν την εξέλιξη, αφήνοντας τη μετοχή αμετάβλητη στα 2,61 ευρώ. Έτσι, οι φετινές απώλειες εξακολουθούν να είναι μεγάλες, υπερβαίνοντας το -20%.

Ποιες εισηγμένες «ποντάρουν» στον Τουρισμό – Τα ισχυρά μερίσματα και η πορεία των μετοχών

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)