Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η παραίτηση λόγω… ΠΑΣΟΚ και οι αγορές του Νεμπή στον ΟΤΕ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Σταθερά στα 11 ευρώ: Στα επίπεδα των 11 ευρώ έχει σταθεροποιηθεί η μετοχή της ΔΕΗ, δείχνοντας να αντιδρά μετά το πρόσφατο sell off, το οποίο έφερε τα χαμηλά 9μηνου των 10,4 ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία της Επιχείρησης έχει ανακάμψει στα 4,2 δισ. ευρώ, αλλά εξακολουθεί να απέχει περίπου 12% από τα φετινά ρεκόρ των 4,8 δισ. ευρώ.

Αγοράζει ο Νεμπής: Στην απόκτηση 10.000 μετοχών του ΟΤΕ προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Κώστας Νεμπής, με τη μέση τιμή αγοράς να καθορίζεται στα 14,59 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο επικεφαλής της εισηγμένης κατέβαλε συνολικά 145.941 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας αποχαιρέτησε την εβδομάδα από τα 14,5 ευρώ.

200 εκατ. ευρώ: Εξαιρετική είναι η αντίδραση του ΑΒΑΞ, μετά τη βουτιά κατά 10% της περασμένης Δευτέρας, με τη μετοχή να καταγράφει έκτοτε ένα ράλι άνω του +13%, έχοντας επιστρέψει στις παρυφές του 1,4 ευρώ. Κάπως έτσι, η αποτίμηση της κατασκευαστικής εταιρείας έχει επανέλθει άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Παραίτηση λόγω ΠΑΣΟΚ: Παρελθόν αποτελεί από το διοικητικό συμβούλιο της Coca – Cοla HBC η Άννα Διαμαντοπούλου, με την παραίτησή της από τη θέση του ανεξάρτητου – μη εκτελεστικού μέλους να τίθεται σε ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση, φυσικά, σχετίζεται με την πρόθεση της ίδιας να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές «μάζεψαν» τις απώλειες – Οι καλύτερες επιδόσεις μιας… κακής εβδομάδας

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)