Skip to main content

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές «μάζεψαν» τις απώλειες – Οι καλύτερες επιδόσεις μιας… κακής εβδομάδας

INTIME – NEWS

Η εικόνα ανάμεσα στις 25 εταιρείες της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Να «μαζέψουν» τις μεγάλες απώλειες της περασμένης Δευτέρας, όταν ο Γενικός Δείκτης απώλεσε το 6,27% της αξίας του μέσα σε μόλις μία συνεδρίαση, κατάφεραν αρκετές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «βγάζοντας» σημαντική αντίδραση στις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες της εβδομάδας και πλησιάζοντας εκ νέου τα προ-sell off επίπεδα.

Οι καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις

Συγκεκριμένα, η Cenergy κατόρθωσε όχι μόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά και να αποχαιρετήσει το πενθήμερο σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα (+0,7%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (9,52 έναντι 9,45 ευρώ).

Ακριβώς το ίδιο πέτυχε και η μετοχή της Autohellas, η οποία κέρδισε άνω του 2% στο πενθήμερο, παρά το -5,69% της Δευτέρας, προκαλώντας ανακούφιση στους επενδυτές.

Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ, παράλληλα, μηδένισαν τη «χασούρα» της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς αμφότερες επέστρεψαν με σχετική ευκολία άνω των 19,1 και 11,1 ευρώ, αντίστοιχα.

Όσον αφορά της Sarantis, το +4% της Παρασκευής βοήθησε τη μετοχή να ανακτήσει τα 10,8 ευρώ, εξαλείφοντας το σύνολο του -5,1% της Δευτέρας και υπερασπιζόμενη τα κεκτημένα.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΠΑΠ αποχαιρέτησε την εβδομάδα σε επίπεδα άνω των 15,5 ευρώ, πράγμα που σηματοδότησε τον σχεδόν μηδενισμό των εβδομαδιαίων απωλειών (-0,8%).

Από την πλευρά της, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατάφερε να έρθει σε απόσταση – αναπνοής από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, χάνοντας μόλις 1% κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενθήμερου, παρά το sell off κατά 7,1% στις αρχές της εβδομάδας.

Με πτώση μόλις 2%

Φυσικά, υπάρχουν και οι εισηγμένες, οι οποίες περιόρισαν στην περιοχή του -2% τη «ζημιά» των προηγούμενων ημερών, γλιτώνοντας μεν τα χειρότερα αλλά μην ανακτώντας το σύνολο των απωλειών.

Ο λόγος για τις ΟΤΕ, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, Helleniq Energy, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, οι οποίες εν μέρει «μασκάρεψαν» τη βουτιά της Δευτέρας.

Με απώλειες σχεδόν 9%

Στον αντίποδα των παραπάνω εισηγμένων της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ο επενδυτής συναντά μια πεντάδα μετοχών, οι οποίες αποχαιρέτησαν την εβδομάδα με σωρευτικές απώλειες από 5% έως και 8%.

Συγκεκριμένα, οι Coca – Cola και Viohalco απώλεσαν 5%, οι Titan Cement και Ελλάκτωρ έχασαν 7% και 6%, αντίστοιχα, ενώ η Jumbo βρέθηκε στο -8,9%, στη χειρότερη επίδοση της εβδομάδας.

Οι μετοχές των blue chips με την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση

• Autohellas +2,4%
• Cenergy +0,7%
• ΔΕΗ 0%
• Τέρνα Ενεργειακή 0%
• Sarantis 0%
• ΟΠΑΠ -0,8%
• ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)