Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο εγκλωβισμός της Εθνικής, η αντεπίθεση του ΟΤΕ και το -15% της ΕΧΑΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Καθηλωμένη στα 7,3: Εγκλωβισμένη στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου 4μήνου παραμένει η μετοχή της Εθνικής, η οποία δυσκολεύεται να ξεκολλήσει από τα επίπεδα των 7,3 ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απώλειες στο τελευταίου 30ήμερο ανέρχονται κοντά στο -9%, έχοντας «ψαλιδίσει» τη φετινή απόδοση στο +16% και ρίχνοντας την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στα 6,6 δισ. ευρώ.

Αντεπίθεση: Ένα σερί τριών ανοδικών συνεδριάσεων, με αθροιστικά κέρδη άνω του 5%, έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή του ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει ήδη σβήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του γενικευμένου sell off. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισηγμένη αξίζει σχεδόν 5,8 δισ. ευρώ, ρίχνοντας στο -10% την απόσταση από τα φετινά υψηλά 15ετίας των 17,3 ευρώ/μετοχή.

Τριήμερο ανόδου: Κέρδη της τάξης του 8% εμφανίζει στο τελευταίο τριήμερο η μετοχή της Ideal Holdings, ανακτώντας το σύνολο των πρόσφατων απωλειών, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη, όσο κι από την ολοκλήρωση της πώλησης της Astir Vitogiannis. Ωστόσο, η εισηγμένη εξακολουθεί να υπολείπεται των 6 ευρώ, με τη φετινή απόδοση να είναι αρνητική κατά 9%.

Χαμηλά 15 μηνών: Ξεκάθαρη δυσκολία ανάκαμψης παρατηρείται στη μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία αδυνατεί να χτίσει μια ικανή απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά 15 μηνών των 4,3 ευρώ. Έχοντας χάσει 8% μέσα στον Αύγουστο και 15% μέσα στο 12μηνο, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης περιορίζεται κάτω των 270 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω, με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα, η πορεία της αγοράς είναι σταθερή θετική.

Χρηματιστήριο – Jumbo: Γιατί κάνει βουτιά σε χαμηλό 15 μηνών

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)