Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ριμπάουντ 5% στις τράπεζες, το διήμερο +9% της Motor Oil και ο… ακάθεκτος ΟΛΠ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Διήμερο +5%: Περίπου στο 10% διαμορφώνεται πλέον η τρέχουσα απόσταση του τραπεζικού δείκτη από τις κορυφές των 1.354 μονάδων, καθώς το +5% του τελευταίου διημέρου έχει βελτιώσει εν μέρει την εικόνα του Αυγούστου, ο οποίος σε κάθε περίπτωση παραμένει αρνητικός κατά -6,8%. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φετινή απόδοση του δείκτη συνεχίζει σε διψήφια επίπεδα (+14%).

Αντίδραση +9%: Στο ψυχολογικό όριο των 2,5 δισ. ευρώ έχει επανέλθει η κεφαλαιοποίηση της Motor Oil, η οποία έχει ανακάμψει κατά τουλάχιστον 9% σε σχέση με τα επίπεδα της Δευτέρας. Ας σημειωθεί ότι εκείνη την ημέρα, η μετοχή της εταιρείας βυθίστηκε έως το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2022 (<21 ευρώ).

Άλμα 9μήνου: Από την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων 9 μηνών (+5,3%) προέρχεται η μετοχή της Aegean, ξεκολλώντας από τα χαμηλότερα επίπεδα του 2024 και προσεγγίζοντας εκ νέου τα 11 ευρώ. Ωστόσο, η αεροπορική εξακολουθεί να απέχει σχεδόν 20% από τα υψηλά έτους, κάτι το οποίο διατηρεί κάτω του 1 δισ. ευρώ τη χρηματιστηριακή της αξία.

26 ευρώ: Μία από τις ελάχιστες μετοχές, οι οποίες δεν επηρεάστηκαν σημαντικά από το πρόσφατο sell off, είναι κι αυτή του ΟΛΠ, η οποία έχει ήδη επιστρέψει άνω των 26 ευρώ, σβήνοντας με το… παραπάνω τις πρόσφατες απώλειες. Στο +12% ανέρχονται πλέον τα φετινά κέρδη για την εισηγμένη.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ούτε… γάτα, ούτε ζημιά – Ποιες μετοχές βγαίνουν (σχεδόν) αλώβητες από το sell off

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)