Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ποια μετοχή «βγάζει» την καλύτερη αντίδραση – Ανακάμπτει κοντά στο +5%

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μόλις στο -3,7% η απόσταση από τα προ-sell off επίπεδα

Την πλέον πειστική αντίδραση, μετά το ισχυρό sell off του προηγούμενου διημέρου, «βγάζει» η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία ανακάμπτει κατά σχεδόν 5% στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης διευρύνεται κατά 4,7% και διαμορφώνεται στα 14,70 ευρώ, το οποίο αποτελεί και το υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Η αξία των ημερήσιων συναλλαγών, μάλιστα, ήδη ξεπερνά τα 4,2 εκατ. ευρώ, καθώς έχουν διακινηθεί σχεδόν 300.000 τεμάχια.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Χάθηκαν 9 δισ. ευρώ σε δύο ημέρες – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο στόχαστρο

Κλείνει την απόσταση από τα υψηλά

Η τρέχουσα άνοδος έρχεται να βάλει «φρένο» στο διήμερο πτωτικό σερί, εξαιτίας του οποίου ο ΟΤΕ απώλεσε το 8% της αξίας του, υποχωρώντας από τα υψηλά 13μηνων των 15,2 ευρώ έως τα 14,0 ευρώ.

Αυτήν την στιγμή, χάρη στο εν εξελίξει +4,7%, η «χασούρα» από τη συνεδρίαση της Πέμπτης (1/8), δηλαδή ακριβώς πριν ξεκινήσει η αιμορραγία των αγορών, περιορίζεται κάτω του 4% και συγκεκριμένα μόλις στο -3,6%.

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, είναι απολύτως ικανοποιητική, βελτιώνοντας τη φετινή απόδοση στα επίπεδα του 10% -παρά την κάμψη του Γενικού Δείκτη.

Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την εισηγμένη, η οποία αξίζει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ στη Λεωφόρο Αθηνών, έχει συμπέσει χρονικά με τη διοικητική αλλαγή και την τοποθέτηση του Κώστα Νεμπή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Αύριο, μάλιστα, η νέα διοίκηση θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου και του α’ εξαμήνου 2024, τα οποία βέβαια αφορούν την τελευταία περίοδο της εποχής Τσαμάζ.

Μίχος: Ο… δήμαρχος που έφτιαξε έναν «πρωταθλητή» και άφησε… παρακαταθήκη μια υπεραξία 1.900%

Περιθώριο +22%

Με βάση τη μέση τιμή – στόχο των αναλυτών, ο πήχης για τη μετοχή του ΟΤΕ τοποθετείται στα 17,9 ευρώ, κάτι το οποίο μεταφράζεται σ’ ένα ανοδικό περιθώριο της τάξης του 22%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, παράλληλα, ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E κυμαίνεται στο 11,1x, με τον δείκτη λογιστικής αξίας P/BV να ανέρχεται στο 2,9x.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)